Metallin suurlafka Century Media veti musiikkinsa pois Spotifysta

10.08.2011

Yhtiö aikoo kuitenkin tarjota Spotifyssa jonkinlaisia näytepätkiä artistiensa biiseistä.

Vastahan Spotify laajensi USA:han, ja jo nyt kone alkaa yskimään. Pääosin metalliin ja hardcoreen keskittyvän Century Median ja sen alaisten InsideOutMusicin, Superball Musicin ja People Like Youn musiikki nimittäin on poistettu Spotifysta.

Century Medialle levyttää paljon nimekkäitä raskaamman musiikin bändejä, kuten In Flames, Napalm Death, Arch Enemy, The Haunted ja Lacuna Coil.

”Spotify nykyisessä muodossaan ei ole se suunta, mihin pitäisi kulkea”, yhtiö selvittää tiedotteessaan. Kritiikin kohteeksi joutuu palvelun nykyinen ansaintamalli. ”Fyysisten julkaisujen myynti on tippunut dramaattisesti kaikissa maissa, joissa Spotifyta käytetään.”

Century Media toki myöntää, että ruotsalainen suoratoistopalvelu on loistava väline uuden musiikin löytämiseen. Idea biisisamplereista tullee kuitenkin saamaan laajalti kritiikkiä. Moni tuskin haluaa maksaa pätkitystä musiikista.

Lafkan johdon jämähtäneestä näkemyksestä saa hyvän kuvan lukemalla Century Median pamppujen MetalSucks-sivustolle lähettämän sähköpostin, jonka blogin pitäjä Vince Neilstein kyseenalaistaa ja analysoi pala palalta.

Lisää luettavaa