Michael Monroe, Juha Torvinen ja Remu Aaltonen muistelevat Mauri Kunnaksen Nyrok Cityä uudessa näyttelyssä

Hieno näyttely tulossa!

29.08.2023

Nyrok City – For Your Eyes Only -näyttely tuo Mauri Kunnaksen sarjakuvien originaalipiirrokset ensi kertaa nähtäville ja esittelee Suomi-rockin historiaa. Nyrok City – For Your Eyes Only -näyttelyn ovat kuratoinneet Harri Römpötti ja Mauri Kunnas.

Toimittaja ja sarjakuvien asiantuntija Harri Römpötti ja Mauri Kunnas ovat valinneet näyttelyyn 12 sarjakuvan originaalipiirrokset eri vuosilta.

”Näyttelyyn valikoitui Nyrok City -sarjakuvia etenkin Suosikin kaudelta. Kokonaisuus kuvastaa hyvin Mauri Kunnaksen ilkikurista rakkautta rockia ja popkulttuuria kohtaan”, kertoo Harri Römpötti. Sarjakuvaoriginaalien lisäksi näyttelyssä nähdään Kunnaksen luonnoksia muun muassa Remu Aaltosen sarjakuvahamosta sekä muuta taustamateriaalia.

Näyttelyyn tuotetuissa videoissa Nyrok Cityn aikaa muistelevat itse sarjakuvassa toistuvasti vierailleet Michael Monroe, Juha Torvinen ja Remu Aaltonen, joista viimeisin esiintyi sarjakuvassa useammin kuin kukaan muu.

”Ensimmäinen Hurriganes-piirros oli opiskelutyö. Piti piirtää karikatyyri. Siitä tuli niin hieno, että vein sen Suosikkiin, joka julkaisi sen. Siitä innostuin joskus 1974–1975″, Mauri Kunnas muistelee Nyrok Cityn syntyhistoriaa. Lopulta sarjakuvia syntyi vuosien varrella yli 100 kappaleen verran Intro- ja Help! -lehtiin sekä lopulta legendaariseen Suosikkiin, jossa Nyrok Cityä julkaistiin seitsemän vuotta.

Näyttely on esillä Näyttelykeskus WeeGeen 2. kerroksen Lounge-tilassa 10.10.–12.11.2023.

Lisää luettavaa