Mielipide: Kaapista ulos rytinällä – myös keskivartalolihava keski-ikäinen miespuolinen läskimooses saattaa pitää suomiräppäriä muoti-ikoninaan

Tuuttis, sulla on kiva tukka.

29.08.2016

1990-luvun alussa Alice in Chains ja grunge oli kova juttu. Ystäväni vanhemmilla oli kampaamo, ja astelin sinne Layne Staleyn kuva kädessäni ja kerroin miten haluan vastaavanlaisen tukan. Leikkasivat. Oli hieno. Sitten tuli Stone Temple Pilots ja grunge lite, ja sama toistui Scott Weilandin kuvalla.

Meni vuosi pari, ja brittipop iski kovaa. Menin samaiseen kampaamoon Blur-kitaristi Graham Coxonin kuvan kanssa. Ei sitä välttämättä nykyään uskoisi, mutta Graham-mopin sai rakenneltua tuolloin tuuheista hiuksistani melko helposti.

Viimeinen pakkomiellettä aiheuttanut yhtye oli Kent. Taas sama juttu: Jocke Bergin kuva kouraan ja samaan tuttuun kampaamoon.

Viimeisimmästä kuva kädessä parturiin -hetkestä on kulunut nyt 18 vuotta. Tukkaa on lähtenyt, eikä musiikkiinkaan enää suhtaudu yhtä intohimoisesti.

Realititeetit täytyy tunnustaa. Ohimoilta karkaa hiukset, eikä tuo päällinenkään enää kovin vahva ole.

Silti musikki ja etenkin musiikkivideot voivat toimia inspiraationa. Tällä viikolla ajattelin mennä parturiin mukanani alta ensimmäisenä löytyvästä videosta otettu screenshotti.

Kiitokset Tuuttimörön suuntaan. Sinulle lienee suunnaton kunnia toimia muoti-ikonina ja hiusmalli-inspiraationa 39-vuotiaalle, päivä päivältä keskivartaloläskimmälle keski-ikäiselle miehelle.

Itse asiassa luultavasti tämän takia sinä aloit aikoinaan räppäämään.

Lisää luettavaa