Mielipiteitä jakanutta Flow’n pallolavaa uudistetaan – komea esiintyjäkattaus julki!

11.–13. elokuuta järjestettävän Flow-festivaalin Bright Balloon 360 -lavalla on nähty viime vuosina ne puhutuimmat keikat: katsomoon mahtuneet ovat hehkutelleet näkemäänsä maasta taivaisiin ja ulkopuolelle jääneet ovat kironneet intiimin lavan.

Ensi kesän festivaalille pallolavaa uudistetaan. Lava saa noin hehtaarin kokoisen piha-alueen ja lavaa kiertävää istumakatsomoa laajennetaan. Samalla alueelle liikkumista ja sieltä poistumista helpotetaan.

Pallolavan ohjelmisto on myös julkistettu.

Bright Balloon 360 -lavalla nähdään jazzfunkin legenda Roy Ayers, jazztähti Joshua Redman uudella Still Dreaming -tähtikokoonpanollaan ja useiden räppäreiden kanssa yhteistyötä tehnyt jazzkokoonpano Badbadnotgood.

Pallolavan illat päätetään tuttuun tapaan afrikkalaisten rytmien tahtiin, kun lavalle nousevat funkia, diskoa ja elektronista musiikkia yhdistelevä Ibibio Sound Machine, bubu-yhtye Janka Nabay & The Bubu Gang ja afrikkalaista blues-folkia esittävä Fatoumata Diawara & Hindi Zahra.

Muut ulkomaiset kiinnitykset ovat americana-lupaus Max Jury, folkmuusikko Julia Byrne, ruotsalaislaulaja Skott ja -sellisti Linnea Olsson.

Pallolavan kotimaiset artistit ovat edesmenneen isänsä Pekka Pohjolan musiikkia esittävä Verneri Pohjola, soolouransa 10-vuotisjuhlia viettävä Timo Lassy vierainaan Joyce Elaine Yuille ja Eero Koivistoinen, erikoiskokoonpanolla esiintyvä Jonna Tervomaa, Ona Kamu, Virta ja Mikko Joensuu.