Vuosia sitten kadonnut heviliivi löytyi Macy’sin näyteikkunasta – omistaja kampanjoi saadakseen sen takaisin

Rumba heviliivi
Kuvan liivi ei liity tapaukseen

Hevissä jos jossain ollaan merkkiuskollisia ja tarkkoja pukeutumisesta. Metallipäiden smokki, heviliivi eli rässiliivi, on kuitenkin se vaate, mihin ikimuistoisimpien keikkojen moshpitistä vuodatetut hikipisarat kuivuvat.

Liiviin ommellaan omin käsin lempibändien logot ja patchit, sitä pidetään kesät talvet säästä huolimatta, ja sillä viestitään, mitä koulukuntaa kukin hevierkki edustaa.

Jotkin heviliivit myös osaavat mystisesti matkustaa 3000 mailia. Yhdysvalloissa Meshach ”Attack” Babcöck -niminen metallin ystävä on aloittanut kampanjoinnin kadottamansa heviliivinsä takaisin saamiseksi. Liivi nimittäin löytyi yllättäen tavaratalo Macy’sin näyteikkunasta Manhattanilta.

Babcock kertoo kadottaneensa lempiliivinsä aikanaan Maniak-bändinsä ensikeikalla Oregonissa high schoolin bändikilpailussa. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, Babcock törmäsi liiviinsä Facebookissa.

Valokuvaaja Tommy Jones oli nähnyt liiviin Macy’sin ikkunassa ja julkaissut siitä kuvan profiilissaan. Babcöck näki kuvan, ja aloitti Facebook-kampanjan, jotta Macy’s palauttaisi liivin hänelle takaisin.

On täysin mysteeri, miten liivi päätyi Oregonista kolmessa vuodessa Manhattanille Macy’sin ikkunaan. Toivottavasti tavarataloketju kuitenkin reagoi liivinvapautuskampanjaan, jotta tilanne eskaloituisi entisestään.

Alla kampanjan pääkuva. Vasemmalla on Babcöck liivi päällään, oikealla liivi Macy’sin näyteikkunassa. Sama liivi, epäilemättä.

Rumba heviliivi

Kampanjan Facebook-sivulle pääset täältä. Tue Babcöckin liivitaistelua, selvästi vuoden tärkeimmän asian puolesta.

Taistelusta uutisoi muun muassa Ultimate Guitar.