Mika Sundqvist on kuollut

Hän oli kuollessaan 74-vuotias

Tuottaja-muusikko Mika Sundqvist on kuollut, hän oli kuollessaan 74-vuotias. Sundqvistin leski Eija Sundqvist kertoi STT:lle muusikon kuolleen kotona saattohoidossa lyhyen ja vaikean sairauden jälkeen. Asiasta raportoi Yle.

Moni muistaa Syksyn sävel -kilpailun voittajan Moottoripyörä on moottoripyörä -hitistään. Soolouransa hän aloitti jo 70-luvulla. Tuottaja-äänittäjänä hänellä on ollut valtava vaikutus kotimaiseen kevyeen musiikkiin.

Sundqvist omisti MSL-studion, jolla on äänitetty iso osa Pokon klassikko-asemaan nousseista albumeista ja myös paljon Juice Leskisen tuotantoa.

Tuottajana hän on toiminut muun muassa Yön, Popedan ja Juice Leskinen Grand Slamin levyillä.

Tämän lisäksi hänellä oli iso vaikutus biisin kirjoittajana ja eri bändien rivijäsenenä. Hän oli 70-luvulla Paula Koivuniemen ja Irwin Goodmanin yhtyeissä, sanoittajana hän vastaa muun muassa Popedan ikivihreäksi luettavasta Kersantti Karoliina -kappaleesta. Sundqvist vaikutti muutenkin paljon Popedan tuotantoon.

Eikä multiosaajan tuotanto rajoitu pelkkiin levytyksiin. Muun muassa Wasalandian ja Visulahden tv-mainoslaulut ovat olleet hänen käsialaansa: ”Siinä on kesäloman tahti.”

Juice Leskinen Grand Slamin Yölento -albumilla kuullaan ”väärinpäin käännetty” viesti joka ”oikeinpäin” kuuluu näin:

”Te epäuskoiset, te etsitte saatanan viestiä, mutta minä olen Sundqvist.”