Mikäli olet sitä mieltä, että turkulaisia on jo liikaa, niin kannattaa suunnata tälle sivustolle

Hyvällä asialla ollaan!

Turun Vihreät nuoret ja opiskelijat sekä Turun Demarinuoret ovat tehneet kohtalaisen pätevän kansalaisaloitteen. Aloittessa ehdotetaan, että Turun kaupunki tarjoaisi maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille turkulaisnuorille.

Aloitteen ideana on, että Turun kaupunki tarjoaisi hormonaalista ehkäisyä, ehkäisykierukoita sekä kondomeja maksutta kaikille alle 25-vuotiaille.

Aloitteen mukaan turvaseksistä huolehtiminen on tärkeää (se on!). Se näkyy jo siinä, että seksitartuntojen määrä Turussa on kasvussa. Alle 20-vuotiailla Turussa todettiin kaksi vuotta sitten 138 klamydiatartuntaa.

Turku tarjoaa maksuttomat e-pillerit kolmeksi kuukaudeksi ehkäisyn aloittajalle. Ennen pillereitä sai kuitenkin pidemmäksi ajaksi.

”Vielä vuoteen 2012 asti kaupunki tarjosi 9 kuukauden paketteja. Kondomeja on saatavilla kouluterveydenhuollosta ilmaiseksi, mutta ei siten, että niitä jaettaisiin käytettäväksi säännölliseen ehkäisyyn. Ehkäisyneuvontaa saa koulu- ja opiskelijaterveyden huollosta. Ehkäisyä tarvitsevat nuoret ohjataan nykyisellään Lasten ja nuorten poliklinikan ehkäisypoliklinikalle ja yli 18-vuotiaat ehkäisyneuvolaan”, aloitteessa sanotaan.

Aloitteen pääset allekirjoittamaan täällä. Kesäfestareillahan on jaeltu ilmaisia kondomeja jo vuosikausia eli hyvällä asialla ollaan, allekirjoittamaan vain!