Millainen on Sex Pistols -biisi, jota Johnny Rottenkin piti liian mauttomana?

11.09.2012

Erinomaisen huonoa makua osoittavasta Belsen Was a Gas -biisistä on löytynyt myös Johnny Rottenin tulkitsema versio. Aiemmin moinen oli olemassa vain huhupuheissa.

Kuva: Warner Bros

It was a very nasty, silly little thing that should have ended up on the cutting room floor.” Mikä kappale sai Johnny Rottenin tokaisemaan tuolla tavalla Q-lehdessä vuonna 1996? Vastaus: Belsen Was a Gas, kakaramaisesti keskitysleirivitsin ympärille rakentuva biisintapainen.

Kappale on ollut toistaiseksi olemassa vain parina live-versiona ja The Great Rock’n’Roll Swindle -levyn aikaan Sex Pistolsin laulajana häärineen Ronnie Biggsin tulkitsemana studio-ottona. Nyt tekeleestä on kuitenkin löytynyt myös Johnny Rottenin esittämä studiodemo. Oi onnea. Biisi on ilmeisesti Sid Viciousin (kuinkas muuten) säveltämä ja tehty ennen nuorena nukkuneen basistin liittymistä Sex Pistolsiin. Kadoksissa ollut versio on kaivettu naftaliinista Never Mind the Bollocks -albumin 35-vuotisjuhlaversiota varten. Levyn uusi painos julkaistaan 24. syyskuuta.

Mitähän tapahtuisi, jos joku korkean profiilin artisti julkaisisi nykypäivänä vastaavan turauksen? Ei varmaan hyvä heiluisi, ja se on ihan oikein. Biisin voi kuunnella alta.

Lisää luettavaa