Miltä kuulostaa Nick Cave, Tori Amos tai Portishead thrash metal -solistin tulkitsemana?

02.04.2011

Dead Shape Figure -karjuja Timo ”Galzi” Kallio äänittää paukautti DSF:ssä aiemmin bassoa ja kitaraa soittaneen Erno ”Ere” Talvitien kanssa akustisen coverlevyn.

Kuva: Galzi & Ere

Thrash metalia paahtavan, Chimairan ja Cradle of Filthin matkassa Eurooppaa kiertäneen Dead Shape Figuren keulilla niin maan perhanasti huutava Galzi Kallio on outo mies. Ensin hän julkaisi runokirjan (DSF:n ekan levyn sanoitukset suomennettuina, mutta kuitenkin) ja seuraavaksi kaveri äänitti DSF-asetoverinsa kanssa riisutun coverlevyn, jolla ei tuplabasareita ja särökitaroita kuulla, vaan Kallio pitäytyy melodisessa tulkitsemisessa.

Mielikuvituksellisesti Galzi & Ere -nimellä operoiva duo latasi hirtehisesti nimetyn Sorry for the Fanatics -levynsä Facebook-sivuilleen kuultavaksi. Levyä ei julkaista cd-muodossa, vaan aluksi ainoastaan diginä ja myöhemmin albumista on luvassa myös pieni vinyylipainos. Lisämielenkiintoa levylle tuo Honey B & T-Bones -laulaja Aija Puurtinen, joka duetoi Galzin kanssa Nick Cave & the Bad Seedsin People Ain`t no Goodin ja Eaglesin Seven Bridges Roadin.

Nauhoitukset on toteutettu monona ja erittäin vähillä otoilla mitään jälkeenpäin lisäämättä, kaksikko lupaa tiedotteessaan. Vaan miltä se kuulostaa? Täältä se selviää.

Albumin biisilistaus:

Tori Amos: Strange
Antimatter: Weight of the World
Nick Cave & the Bad Seeds: People Ain’t no Good (feat. Aija Puurtinen)
Keith Caputo: Raspberry Mockery
Misery Loves Company: Rise and Fall
Morgoth: Watch the Fortune Wheel
Eagles: Seven Bridges Road (feat. Aija Puurtinen)
Danzig: I’m the One
Portishead: Over
Alanis Morrisette: Uninvited
Sundown: Don’t Like to Live Today

Kuuntele pisteeksi i:n päälle tästä vielä Dead Shape Figuren akustinen näkemys Type O Negativen My Girlfriend’s Girlfriendistä.

Lisää luettavaa