Miltä tuntui olla Beatles-jäsenen vaimo Beatlemanian huipulla? – Pattie Boyd kertoo

"Äärimmäisen karmivalta."

12.07.2018

19-vuotias Pattie Boyd tapasi Beatles-kitaristi George Harrisonin vuonna 1964, kun Beatlemania oli kapuamassa huikeimpaan huippuunsa. Malli ja muusikko menivät naimisiin pari vuotta sen jälkeen, ja pysyivät yhdessä vuoteen 1977 asti.

Boyd siis koki omakohtaisesti sen, miltä tuntui olla Beatles-superhypermegatähden vaimo, kun puolet lähes koko maapallosta olisi halunnut saman roolin.

Kokemus oli kuulemma ”äärimmäisen karmiva”.

Boyd avautuu tästä Taylor Swiftin vetämässä kiehtovassa haastattelussa Harper’s Bazaar -lehdessä.

”Menin katsomaan Beatlesin keikkaa lontoolaisessa teatterissa, ja George sanoi minulle, että minun kannattaisi lähteä kavereideni kanssa pois ennen keikan viimeistä biisiä. Ennen viimeistä kappaletta nousimme siis tuoleiltamme ja kävelimme lähintä uloskäyntiä kohti. Takanani oli tyttöjä, jotka seurasivat meitä ulos ja potkivat minua ja kiskoivat hiuksiani ja tönivät meitä pitkän käytävän loppuun asti.”

Kun Swift kysyy, mitä nämä tytöt sanoivat, vastaus on varsin jäätävä:

”Me vihaamme sinua.”

Fanien asenne Boydia kohtaan on tätä nykyä kuitenkin muuttunut, vaikka Boyd ehti myöhemmin astua avioon (ja erota) myös toisen supertähden eli Eric Claptonin kanssa.

”George ei enää ole keskuudessamme, eikä ole myöskään John (Lennon). Siitä on niin pitkä aika, eikä fanit ole vaalineet samaa vihamielisyyttä minua kohtaan. Itse asiassa he näyttävät iloitsevan siitä, että nykyään jaan julkisesti tuolloin ottamiani valokuvia. Kerran järjestin valokuvanäyttelyn, johon ilmestyi tyttöjä, jotka olivat pukeutuneet kuten minä A Hard Day’s Night -elokuvassa.”

Lisää luettavaa