Mitä Blink-182 mahtaa puuhailla? Erikoista käytöstä somessa ja outoja mainoksia kaduilla

Yhtyeen kotisivut ja Instagram-tili tyhjenivät, Twitterissä outoa toimintaa.

09.10.2022

Punk rock -yhtye Blink-182 on herättänyt faniensa huomion kummallisella somekäytöksellä viime päivinä.

Yhtyeen Instagram-tili on pyyhitty täysin tyhjäksi. Nettisivuilla on vastassa tuijottava piirroshahmo ja pari riviä tekstiä. Sivusto on ”työn alla”, ja jotain siellä puuhaillaan kovasti. Viimeinen teksti kehottaa palaamaan sivulle pian uudestaan.

Facebookissa ja Twitterissä vanhat julkaisut ovat yhä tallella, mutta yhtye on vaihtanut profiili- ja kansikuvansa mustavalkoisiksi logoiksi. Lisäksi kaikkien someprofiilien esittelytekstiksi on vaihdettu yksinkertaisesti ”Crappy punk rock since 1992”.

Twitterissä yhtyeen käytös on kuitenkin herättänyt erityisen paljon huomiota.

Tili on käynyt tykkäämässä lukuisista twiiteistä, jotka on julkaistu noin kymmenen vuotta sitten. Näiden viestien sisältö on enimmäkseen sama: onko bändi yhä olemassa kymmenen vuoden päästä ja mitä se tekee silloin?

”Kymmenen vuoden päästä tulee olemaan todella outoa, kun Blink-182 on klassista rokkia, ja sitä soitetaan apteekeissa ja hisseissä”, kuuluu yksi vuonna 2013 julkaistu twiitti, josta bändi on tykännyt.

”Sain tietää tänään, että Blink-182 on yhä olemassa eikä hajonnut kymmenen vuotta sitten, kuten luulin”, lukee toisessa bändin tykkäämässä, joulukuussa 2013 julkaistussa twiitissä.

”Blink-182 työstää uutta albumia! Se julkaistaneen suunnilleen seuraavan kymmenen vuoden aikana”, kuuluu kolmas, elokuussa 2012 julkaistu twiitti.

Bändiin liittyviä valotauluja ja mainoksia on nähty myös ulkona. New Yorkissa on bongattu kokonainen seinä täynnä julisteita, jotka mainostavat ”182 Industriesia”. Mainoksissa on teksti ”tulevaisuus on täällä…silmänräpäyksessä” sekä nettisivun osoite www.onehundredeightytwo.com. Osoite uudelleenohjaa kävijän suoraan Blink-182:n kotisivuille.

Erikoinen markkinointikampanja vaikuttaisi siltä, että jotain suurta on luvassa. Ehkä tämä liittyy siihen, että bändi täyttää tänä vuonna 30 vuotta? Ehkä luvassa on uusi albumi? Blink-182 on julkaissut musiikkia viimeksi vuonna 2019.

Lisää luettavaa