Mitä Sakke Aalto edellä, sitä Kanye West perässä – näissä biiseissä on jotain samaa

Onkohan Kanye West kuullut Sakke Aallon tuotoksen?

23.06.2018

Teyana Taylor julkaisi Kanye Westin tuottaman K.T.S.E. -albumin. Kyseessä oli viiden viikon sisään viides Kanye Westin tuottama albumi ja todennäköisesti seuraavia tuotoksia saa odotella taas vähän aikaa. Taylorin uudelta levyltä löytyy kahdeksan kappaletta ja kestoa sillä on 22 minuuttia, eli mistään biisijärkäleestä ei ole taaskaan kyse.

Kappaleet ovat hyvin sielukasta vanhanaikaista rnb:ta, sellaista mitä ei kauheasti ainakaan näin mainstream-tasolla kovinkaan paljoa nykyään tehdä.

Heti levyn toisella raidalla Gonna Love Me kuullaan jotain hyvin tuttua. Biisi nimittäin hyödyntää samaa samplea, kuin Snoop Doggin You’re Gonna Luv Me -kappale. Se mikä asiasta tekee mielenkiintoisen on se, että Sakke Aalto on tuottanut tämän Snoop Doggin kappaleen ja käyttänyt tätä samaa samplea siis jo vuonna 2010, eli kahdeksan vuotta ennen Kanye Westia. Kyseessä on sample Delfonics-yhtyeen I Gave To You -kappaleesta.

Kanye West on pitchannut kappaleen itselleen hyvin tyypillisen hidastempoiseksi, kun taas Saken versiolla biitti on nopeampi ja lähempänä oikeaa alkuperäistä versiota.

Enää pitää päättää, että kumpi onnistui paremmin: Sakke Aalto vai Kanye West? Se onnistuu kuuntelemalla biisit alta.


Taylorin K.T.S.E. löytyy suoratoistopalveluista, kuten myös jutussa mainittu Snoopin You’re Gonna Luv Me -kappaleen sisältävä More Malice -ep.

Lisää luettavaa