”Mitä suoremmat ja intiimimmät kysymykset, sitä kiinnostavampi ilta” – Nick Cave keskustelukiertueelle, jossa kuka vain saa kysyä mitä vain

Rohkea konsepti lähtee tien päälle nimellä So What Do You Want to Know? Conversations with Nick Cave.

10.03.2018

Nick Cave on buukannut minikiertueen tälle keväälle – mutta tällä rundilla hän ei aio astua lavalle soitin kourassa. Sen sijaan mies haluaa keskustella suoraan yleisönsä kanssa ja vastata kaikkiin kysymyksiin, mitä he haluavat hänelle esittää. Siis aivan kaikkiin.

Keskustelukiertueen idea lähti Nick Cave & The Bad Seedsin viimevuotisesta maailmankiertueesta, josta kuvattiin myös konserttielokuva Distant Sky (joka nähdään pian Suomessakin).

”Nämä keikat kasvoivat valtaviksi yhteisöllisiksi tapahtumiksi. Tämä on se suhde, jota Nick Cave haluaa syventää tällä rehellisellä keskustelusarjalla”, lukee esittelyssä Caven verkkosivuilla.

Kiertueen tiedotteessa Cave lupaa hurjia:

“En totta puhuen ole varma, mitä näissä tilaisuuksissa tapahtuu. Olen aina rakastanut Q&A-formaattia – en sitä virallista lavahaastatteluosuutta, joka on ennen kyselyosuutta, vaan yleisön kysymyksiä sen jälkeen. Yleisö kysyy  yleensä aina haastavampia, paljastavampia, leikkisämpiä ja viime kädessä vakavampia kysymyksiä. Koskaan ei voi tietää, mitä sieltä tulee. He saattavat olla pelottomia ja mennä todella syvälle.”

”Viimeaikaisten livekeikkojen aikana meillä on ollut sellainen yhteys yleisöön, jossa olemme kaikki osoittaneet halua avautua. Ajattelin siis, että suora keskustelu yleisön kanssa voisi olla arvokasta. Mitä suoremmat ja intiimimmät kysymykset, sitä kiinnostavampi illasta tulee. Yleisö voi kysyä minulta mitä tahansa ja yritän vastata parhaani mukaan. Minullakin on tiettyjä asioita, joita haluan sanoa.”

”Voin tietysti aina soittaa pari biisiä pianolla, jos tämä kaikki menee totaalisesti metsään. Mutta en tiedä… Minulla on hyvä fiilis tästä.”

Valitettavasti tähän mennessä keskustelukeikkoja on buukattu vain neljä kappaletta ja ne kaikki Yhdysvaltoihin. Saa vain toivoa, että formaatti kantaa lopulta myös Eurooppaan asti. Nick Cave & The Bad Seeds -bändihän on tulossa myös tämän kesän Pori Jazzeihin.

Lisää luettavaa