Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ohjelma on valmis: mukana kulttiyhtyeen spin-off -versio

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin ohjelma on nyt saatu valmiiksi.

08.05.2024

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin musiikki-, monitaide- ja työpajaohjelmisto on nyt valmis. Viimeisessä julkistuksessa on mukana mm. kahden loppuunmyydyn Tavastia-keikan jälkeen keikkatauolle jääneen kulttiyhtyeen spin-off -versio, pitkän linjan tenorisaksofonisti, drag king -poikabändi, darrajoogaa ja alastonmaalausta.

Ohjelmistoon lisättyjen nimien joukossa on ennestään tuntematon Tonium 4, jonka nimi kuitenkin nostaa psykedeelisen rytmimusiikin ystävillä toiveikkaan arvauksen otsalohkoon. Kyllä. Tonium 4 on vähän niin kuin Plutonium 74, paitsi että siinä on keskimäärin vähemmän esiintyjiä, elektronisemmat soundit sekä lyhyempi nimi. Tonium 4 esittää tuttua ja tuntemattomampaa materiaalia, jota on voinut kuulla Plutonium 74:n keikoilla ja esiintyjätkin ovat yhtyeestä tuttuja naamoja.

Tämä vikkelämpi ja sulavampi kokoonpano mahtuu mukavasti farmariautoon ja tarjoilee kesän tanssikansalle hunajaa. Keikalla kuullaan Plutonium 74:n kappaleita tekno-, drum’n’bass- ja dub-sovituksina. Keikkataukoa viettävän yhtyeen faneille tämä onkin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tanssimaan alakerran orkesterin tahtiin, sillä kumpikaan yhtye ei ole vielä julkaissut muita keikkoja tälle kesälle.

Live-ohjelmisto sai Tonium 4 ja muiden jo julkaistujen nimien rinnalle säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenorin, indieiskelmä-artisti Armi Harmion, turkulaisen The Cyanide Jug Bang -yhtyeen ja kieli poskessa räppäävän Paskiaispullan. Heidän lisäksi Mitäksillä nähdään ja kuullaan Disco Ensemblen lämppärinä maailmaa valloittanut Jaakko & Jay, viisihenkinen pop/jazz-bändi touko ja Oiro Pena.

Elektronisen musiikin puolelta uusia vahvistuksia ovat Taika TChrysamorph, SarreCJ Kassu-MasaLustigkurre & friends sekä Frankfurtista Nuutajärvelle matkaava smile. joka houstaa Varjon aurinkoisen sunnuntain.

Aiemmin julkaistuihin nimiin lukeutuu mm. SaimaaVille Ahonen, Grande MahoganyGoldielocksTinyhawk & Bizarro sekä Gasthaus Orkesteri.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali järjestetään yhdeksännen kerran 12.-14.7.2024 Nuutajärvellä Urjalassa.

 

Lisää luettavaa