Monikansallinen tähtikokoonpano Artemis saapuu Helsinkiin

Jazz-yhtye esiintyy Savoy-teatterissa.

Artemis konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa torstaina 22. lokakuuta. Liput maksavat 27–87 euroa ja niiden myynti alkaa Lippupisteessä 27. helmikuuta kello 12.

Artemis on yksi tämän hetken puhutuimmista jazz-yhtyeistä, ja odotukset bändin Blue Notella tänä vuonna julkaistavaa debyyttialbumia kohtaan kasvavat kasvamistaan. Orkesteri perustettiin alun perin vuonna 2017 vain muutamaa konserttia varten, mutta pian kävi selväksi, että sivuprojektiksi koottu kokoonpano saisi jatkoa. Läpimurtonsa Artemis teki vuoden 2018 Newport Jazz Festivalilla, jossa myös jazzin historian merkittävimmän levy-yhtiön Blue Noten toimitusjohtaja Don Was kuuli yhtyettä ja oli sanojensa mukaan siltä istumalta myyty.

Orkesterin perustaja ja kantava voima on kanadalaissyntyinen pianisti Renee Rosnes, joka on jo 1980-luvulla käynnistyneen uransa aikana julkaissut lähes parikymmentä albumia omalla nimellään sekä soittanut Joe Hendersonin ja Wayne Shorterin kaltaisten jättiläisten yhtyeissä. Artemiksen rytmisektion täydentävät japanilaissyntyinen basisti Noriko Ueda sekä yhdysvaltalainen rumpali Allison Miller, molemmat omia yhtyeitään tahoillaan johtavia artisteja, joiden historiasta löytyy yhteistyötä niin Grady Taten kuin Dr. Lonnie Smithin kanssa.

Artemiksen puhallinsektion muodostavat trumpetisti Ingrid Jensen, tenorisaksofonisti Nicole Glover sekä klarinetisti ja sopraanosaksofonisti Anat Cohen. Israelilaissyntyinen Cohen on aikamme merkittävimpiä klarinetisteja, ja voittanut Downbeat-lehden vuoden klarinetisti -äänestyksen seitsemänä perättäisenä vuonna.

Tenorisaksofonisti Nicole Glover on nouseva tähti, joka tunnetaan yhteistyöstään Esperanza Spaldingin kanssa. Kanadalainen Ingrid Jensen on jo vuosien ajan kuulunut maailman arvostetuimpien trumpetistien joukkoon. Jensen on soittanut Maria Schneiderin, Darcy James Arguen sekä sisarensa Christine Jensenin big bandeissa.

Artemis
To 22.10.2020 Helsinki, Savoy-teatteri
Liput 87/67/47/27 €