Monilahjakkuus ja tärkeä muotivaikuttaja Virgil Abloh on kuollut

Abloh tunnetaan myös yhteistyöstä monien artistien kanssa.

AOP

Off-White-vaatebrändin (alun perin Pyrex Vision) luoja ja Louis Vuittonin miesten malliston pääsuunnittelijana vuodesta 2018 toiminut Virgil Abloh on kuollut vain 41-vuotiaana.

Hänen Instagram-tilillä julkaistussa postauksessa kerrotaan Ablohin sairastaneen sydämen angiosarkoomaa. Se on harvinainen, veri- tai imusuonten endoteelisoluista alkunsa saava syöpäsairaus. Ablohia jäivät kaipaamaan hänen vaimonsa, kaksi lasta, sisko, vanhemmat ja lukuisat ystävät.

Abloh oli todellinen multilahjakkuus ja selkeä pioneeri katumuodin saralla. Hänen uransa sai toden teolla vauhtia aloitettuaan yhteistyön Kanye Westin kanssa. Yhdysvaltalaissuunnittelija toimi pitkään Westin ”oikeana kätenä”, ollen mukana useissa projekteissa. Kenties virallisinta tunnustusta tästä hän sai Grammy-palkinnon muodossa suunniteltuaan kannet Kanye Westin ja Jay-Z:n Watch The Throne -albumille.

Kanye West ei ollut ainoa muusikko, jonka kanssa hän teki yhteistyötä. Abloh näkyi tavalla tai toisella monissa eturivin artistien tekemisissä. Oli kyse sitten viittauksista sanoituksissa, musiikkivideon ohjaamisesta tai jollakin tapaa hänen päätyöstään muotisuunnittelijana. Abloh myös heitti aktiivisesti DJ-keikkaa ja hänet oli kiinnitetty esiintymään Tampereelle Blockfestiin, johon ei harmillisesti tuolloin päässyt. Ablohin yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Drake, Pharrell Williams, A$AP Rocky ja Rihanna, mutta myös monikansalliset brändit kuten Ikea ja Nike.

Tärkeintä Virgil Ablohin tekemisissä on ollut se, että hän on mennyt aina eteenpäin. Ablohia on arvostettu ennakkoluulottomasta ja futuristisesta tyylistään. Monet hänen suunnittelemista vaatteista myydään hetkessä loppuun, eivätkä käyttäjät leikkaa merkkilappuja pois.

Time-lehti valitsi Ablohin aikoinaan yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Ablohin jälki sekä näkyi, että kuului ja tulee näkymään jatkossakin.