Monsp Tape tuo yhteen 30 suomiräppäriä possebiisin muodossa – Rumba otti selvää projektin taustoista

Monsp Tape kasaa yhteen liki 30 räppäriä.

02.10.2019

Monsp Tape ilmestyy 11. lokakuuta niin video- kuin digimuodossakin. Monsp Tapelle on kerätty yhteen peräti 30 räppäriä perinteiseen possebiisi-tyyliin.

Kaiken takaa löytyy räppäri Oskari Olematon, joka päätti puolitoista vuotta sitten laittaa ison pyörän pyörimään ja toteuttaa trilogiansa päätösosan: aiemmin levykauppa Äxässä töissä ollessaan Olematon toteutti kaksi Äx-Tapea, jotka tehtiin samalla posse-periaatteella (näistä kerroimme niiden julkaisun aikaan täällä ja täällä).

Otimme yhteyttä Oskari Olemattomaan ja tiedustelimme, miten homma oikein eteni alusta loppuun.

Kerroit, että possetapen koostamiseen meni puolitoista vuotta. Mihin tämä aika kului? Voisi kuvitella, että tuollaisen… noh, possen saaminen studioon kestää aikansa.

”Aluksi kun tätä prokkista alottelin, piti etsiä oikea biitti ja tuottaja tätä mun messiin duunaamaan. Teemu TB Lampinen oli sitten tähän mun valinta. Rupesin keräämään porukkaa kasaan heti sen jälkeen. Syy miksi tää kesti niin pitkään on lähinnä siinä että suomiräppärit tunnetusti ovat ”hiukan” liukuvia ton deadlinen kanssa. Biisi itsessään oli vähä reilu vuodessa valmis, mutta videon tuotanto Mungo Filmsillä ja äijien organisointi kameran eteen otti oman aikansa.”

Oliko mielessäsi räppäreitä, jotka ehdottomasti halusit mukaan ja joiden nimet raapustit ensimmäisenä listallesi?

”Ei suoranaisesti. Lähinnä tavoite oli saada mahdollisimman paljon artisteja, keitä ei Äx-Tapeilla nähty. Silti pakko mainita Steen1, Paleface, Skandaali ja Shaka. Äijien tuotantoa tullu junnusta asti kuunneltua ni olihan se törkeen siisti fiilis saada herrat mukaan.”

Jäikö joku räppäri saamatta mukaan jostain syystä?

”Jäihän niitä. En viitsi nimiä mainita, mutta syynä lähinnä oli ajanpuute kaiken muun ohella.”

Kultabassokerho lopetti viime viikonloppuna. Millainen vaikutus ohjelmalla oli sinuun – tai ylipäänsä suomalaiseen räppiskeneen?

”KBK oli ensimmäinen radio-ohjelma, joka soitti mun tuotantoa radiossa. Muistan sen, kun rupes kavereilta kilisemään viestiä ”SUN BIISI SOI KULTABASSOKERHOSSA”. Se oli yks siisteimpiä juttuja ikinä. KBK oli iso pala suomiräpin historiaa. Oli mahtavat bileet vikassa lähetyksessä. Kiitoksia kutsusta äijille!”

Mikä laini (ihan keneltä tahansa mukana olevalta räppäriltä) summaa mielestäsi koko projektin parhaiten?

”Biisissä on kovia laineja jokaisella, mutta tähän pakko vastata DJ PeeÄllän raaputtama skrätsikertsi. Siinä käytettiin kunnianosoituksena muun muassa edesmenneiden kollegoiden (Ezkimo, Edorf, MKDMSK) tuotantoa: Kaikki kasassa ollaan yhtä suurta perhettä, Me tehään selvää täst koko suomiräppi geimist!”

Monsp Tape ilmestyy 11. lokakuuta, ja siltä löytyvät seuraavat räppärit:

1 Monsp Tape (part. 1) feat. Oskari Olematon, Kesken, Iivo & Paleface
2 Monsp Tape (part. 2) feat. Koli-C, Slummikoira, Shaka & Steen1
3 Monsp Tape (part. 3) feat. Tuomas Kauhanen & Rankkalinna
4 Monsp Tape (part. 4) feat. PHDS, Yakobi, Altis, Mängimies & Gabi
5 Monsp Tape (part. 5) feat. Rivo, Skandaali, Hurtta & Färmy
6 Monsp Tape (part. 6) feat. Lance, Olavinuorin, Snäfä & A. Luoti
7 Monsp Tape (part. 7) feat. Jere, Rontti, Häkkilä, Hursti & Laineen Kasperi

Lisää luettavaa