Morrissey haukkuu olympialaiset lyttyyn: kisojen ääri-isänmaallisuus muistuttaa jo natsi-Saksaa

06.08.2012

Äkkivääristä mielipiteistään tunnettu brittimuusikko on ketään yllättämättä tuominnut Lontoon olympialaiset lausunnossaan.

Kuva: Travis Shinn

True To You -fanilehdessä Morrissey kertoilee keikkakuulumisistaan – hänelle luovutettiin muun muassa Tel Avivin kaupungin avaimet – ja pohtii tulevaa Pohjois-Amerikan kiertuetta, kun yllättäen valitusvirsi hyrähtää käyntiin. Tihkuvan vihaisessa julkilausumassaan laulaja tuomitsee olympialaisten läpitunkevan ääri-isänmaallisuuden.

”Onko Englanti koskaan ollut yhtä pahasti patriotismin pilaama?” Morrissey kysyy maailmalta. Hän suomii ankarasti kuninkaallisia ja olympiakisoja hehkuttavaa brittimediaa, mutta arvelee, ettei lehdistöllä ole edes lupaa painattaa soraääniä. Lontoossa Brittiläinen imperiumi kimaltelee korkeimmassa kukoistuksessaan, kun kaupungin ulkopuolella kansa nääntyy budjettikurin ja leikkausten alla.

Mozzerin näkemys on karu: nyky-Britannian mediailmasto tuo mieleen lähinnä vuoden 1939 Saksan.

”Vuonna 2012 brittiläisen yleisön oletetaan koostuvan alimittaisista kääpiöistä, jotka ovat hädintuskin ajattelukykyisiä”, Morrissey tuhahtelee. Taannoiset keikkakokemukset talouskriisin runtelemasta Kreikasta mielessään muusikko toivoo Ison-Britannian kansalaisten ottavan mallia seinäkirjoituksesta, jonka hän huomasi toistuvan hiukan joka puolella: ”WAKE UP WAKE UP”.

Uutisen bongasi Pitchfork.

Lisää luettavaa