Morrissey taas aiheuttamassa päänsärkyä – vähätteli #MeToo-kampanjaa ja muistutti, että ”miltei kaikki ovat maanneet alaikäisten bändäreiden kanssa”

Morrisseylla heräsi #MeToo-kampanjasta vain ärsytystä. Hänellä on viesti seksuaalisen häirinnän uhreille: oma moka.

20.11.2017

Morrissey on jälleen onnistunut suututtamaan jotakuinkin kaikki.

Suurisuinen muusikko avautui saksalaiselle Spiegel Online -medialle kyllästymisestään #MeToo-kampanjaan. Hänestä asia ja sen saama huomio on liioiteltua.

”Koko homma muuttui näytelmäksi. Yhtäkkiä kaikista tuli syyllisiä. Kuka vain, joka on joskus sanonut toiselle, ’tykkään sinusta’, voi saada syytteen seksuaalisesta ahdistelusta. Nämä asiat pitäisi saada oikeisiin mittasuhteisiin. Jos en voi sanoa kellekään pitäväni heistä, kuinka he voivat koskaan tietää sitä?”, Morrissey valitti.

”Emme voi päättää, mitä on lopullisesti sopivaa käytöstä ja mikä ei. Osa ihmisistä on hyvin kömpelöitä romanttisessa mielessä. He eivät tiedä, miten pitäisi toimia, jolloin heidän käytöksensä voi olla aggressiivista.”

Myös seksuaalisyytösten alla olleet näyttelijä Kevin Spacey ja Hollywood-tuottaja Harvey Weinsetin saavat Morrisseylta puhtaat paperit. Muusikko vyöryttää seksuaalisen ahdistelun näpsäkästi uhrien syyksi.

”Tiedän vain, että Spacey oli makuuhuoneessa 14-vuotiaan pojan kanssa. Hän oli 26 ja poika 14. Missä pojan vanhemmat olivat? Voisi ihmetellä, eikö poika tiennyt, mitä voi seurata? En tiedä sinusta, mutta itse en joutunut nuoruudessani tuollaiseen tilanteeseen. En ikinä. Tiesin aina, mitä voisi tapahtua. Kun olet jonkun makuuhuoneessa, sinun tulee tiedostaa mihin se voi johtaa. Siksi se ei kuulosta minusta kovin uskottavalta. Vaikuttaa siltä, että Spaceyn kimppuun on hyökätty turhaan.

Ihmiset tietävät tarkalleen mitä tapahtuu. He ovat jutussa mukana. Jälkeenpäin heitä nolottaa tai he eivät enää pidä tapahtuneesta. Sillon he kääntävät asian nurin ja sanovat: ’Kimppuuni käytiin. Minut yllätettiin ja raahattiin huoneeseen.’ Jos kaikki olisi kuitenkin sujunut hyvin ja he olisivat saaneet hienot urat, he eivät puhuisi asiasta lainkaan.

Vihaan raiskaamista. Vihaan päällekarkauksia. Vihaan ihmisten pakottamista seksuaalisiin tilanteisiin. Kuitenkin monissa tilanteissa olosuhteita tutkailemalla tulee mieleen, että uhriksi väitetty purkaakin vain pettymystään. Koko rock ’n’ rollin historian ajan muusikot ovat maanneet bändäreidensä kanssa. Jos tarkastelee historiaa, lähes kaikki ovat syyllistyneet alaikäisten kanssa makaamiseen.”

Morrissey käyttää päättelyssään siis ”aukotonta” ”jos ennenkin, miksei nytkin” -logiikkaa. Liekö tässä omien syntien selittelyn makua?

Kyseisestä häränsonnasta uutisoi Stereogum.

Lisää luettavaa