Musamimmien päivä saa jatkoa: ”Toivotaan, että tulevaisuudessa tällaisille tapahtumille ei olisi juuri tästä näkökulmasta enää tarvetta”

Musamimmien päivä tulee taas!

09.05.2023

Tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Musamimmien päivä saa jatkoa. Musiikintekijät kokoontuvat jälleen Vantaan F-musiikin tiloihin sunnuntaina 21. toukokuuta.

Päivän aikana kuullaan keskusteluja ja puheenvuoroja muun muassa musiikkialalla verkostoitumisesta, artisti-identiteetin kirkastamisesta sekä lauluntekemisestä niin tekijöiden kuin kustantajan näkökulmasta. Mukana puhumassa ovat muun muassa Kristiina Wheeler (Universal Music), Jonnaemilia Karrus (Kaiku Songs), Heli Järvenpää sekä lauluntekijät Kaisa Korhonen ja Vilma Alina.

Tammikuussa käynnistetty tapahtumasarja sai alkunsa musiikintekijä ja tapahtumatuottaja Johanna von Hertzenin toimesta, Facebookissa toimivan Musamimmit ja muusut -ryhmän inspiroimana. Tapahtuman tavoitteena on myös tehdä työtä musiikkialan tasa-arvoistamisen eteen. Maaliskuussa Teosto julkaisi tutkimustulokset musiikkialan sukupuolijakaumasta ja tasa-arvosta, mikä herätti paljon keskustelua alan tilanteesta vähemmistöjen näkökulmasta.

”Kävin keskusteluja muiden tekijöiden kanssa, ja esiin nousi toistuvasti tarve yhteisölliselle tekemiselle sekä tapahtumille, joissa voi tavata muita tekijöitä, jakaa vinkkejä ja vaihtaa ajatuksia. On tärkeää, että asioita ei tarvitse tehdä ja opetella yksin”, Johanna kertoo.

Tapahtuma on suunnattu ennen kaikkea musiikkialan vähemmistöille, ja sen tarkoituksena on taata turvallinen ja viihtyisä ympäristö verkostoitumiseen ja inspiroitumiseen.

”Kyse ei ole siitä, että haluaisimme jättää ketään tapahtuman ulkopuolelle. Ovemme ovat avoinna kaikille, mutta tarkoitus on tarjota vaihtoehtoja erityisesti niille, jotka ovat alalla vähemmistönä. Toivotaan, että tulevaisuudessa tällaisille tapahtumille ei olisi juuri tästä näkökulmasta enää tarvetta vaan voitaisiin keskittyä kaikki yhdessä alan kehittämiseen.”

Rumba-tv:n Vilma Alinan haastattelun vuodelta 2020 voit katsoa alta.

Lisää luettavaa