Musiikin erikoismies kuvaa Riikka Purran paholaisena: ”Lopputulos on omastakin mielestäni moraalisesti kyseenalainen”

Tämä on maan tapa.

01.05.2024

Tommi Lindell on varsinainen musiikin monitoimimies. Urallaan hän on soittanut yhtyeissä kuten Lindelltronics, The Swinghufvuds, Allekirjoittanut, Tapaus Lindell sekä Veijo Midi & Modulit. Kuten Musiikintekijat.fi-sivuston mainiossa haastattelussa kerrotaan täällä, 1980-luvulla hän toimi bändisoittajana muun muassa Bluesshakersin, RinneRadion ja Raptorin riveissä, ja monet muistavat hänet myös tv-työn parista (Frank Pappa Show, Hotelli Sointu). Suosittelemme muuten haastattelua, hieno artikkeli!

Vuonna 1989 Lindell julkaisi kappaleen Maan tapa. Anarkistisen muusikon kappale joutui Yleisradiossa soittokieltoon, koska sen lopussa on signaali, joka radiossa soitettaessa katkaisi lähetyksen. Muutenkin biisi oli edellä aikaansa, sillä siinä sämplattiin poliitikkojen korulauseita elektrobiitin tahtiin.

Nyt Lindell on julkaissut Maan tapa 2024 remix -nimisen kappaleen. Kuten nimestäkin voi päätellä, uusi remix tuo kappaleen aihepiiriltään nykypäivään. Uudesta remixistä Lindell kertoo seuraavaa:

”Vuonna 2024 maamme poliittinen & henkinen ilmapiiri on kahtiajakautunut, tympeä ja aggressivinen, joten koin velvollisuudekseni tehdä Maan tapa-kappaleesta ”35-vuotisjuhla-remixin”, joka julkaistaan 1.5.2024. Tähän päivitettyyn versioon sämpläsin joitakin nykyisiä ministereitämme. Täydensin autenttisia kommentteja tekoälyllä luoduilla osuuksilla, jotka ovat suoria sitaatteja kyseisten henkilöiden kirjoituksista, tai nähdäkseni muuten edustavat heidän näkemyksiään. Lopputulos on omastakin mielestäni moraalisesti kyseenalainen, mutta taiteilijana käytän aikakautemme työvälineitä ja -tapoja, ja keskustelun herättäminen niiden esiin nostamista kysymyksistä on mielestäni myöskin tavoiteltava asia.”

Kuuntele remix alta. Sen alta voit puolestaan kuunnella alkuperäisen kappaleen.

Lisää luettavaa