Muusikko jatkoi levy-eepostaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen – kertoo kappaleella yksityiskohtaisesti itsemurhayrityksestään

Lil Wayne julkaisi Tha Carter V -albumin.

29.09.2018

Lil Wayne julkaisi Tha Carter V -levyn seitsemän vuotta edellisen Tha Carter -albumin jälkeen. Lil Waynella oli pitkään sopimusriitoja Birdmanin kanssa, joka pyörittää Cash Money -levy-yhtiötä. Birdmanilla oli panttinaan kyseinen Tha Carter V -albumi. Sittemmin Wayne pääsi eroon sopimuksestaan ja nyt levy on julkaistu.

Vaikka Wayne onkin julkaissut vuoden 2011 jälkeen muita levyjä, niin juuri kyseiset Tha Carter -levyt ovat olleet niitä hehkutetuimpia ja yleisesti arvostetuimpia teoksia Waynen uran aikana. Niinpä kyseistä levyä oli odotettu kuin kuuta nousevaa.

Kappaleita levylle on työnnetty 23 kappaletta, joten varsinaista tiivistämisen taitoa ei ole kuluvina vuosina harjoitettu. Levyllä vierailee muun muassa Kendrick Lamar, Nicki Minaj ja Snoop Dogg, sekä edesmennyt XxxTentacion.

Kohutuin kappale on levyn päättävä Let It All Work Out, jolla samplataan Samphan Indecision-kappaletta. Kappaleella Lil Wayne räppää yksityiskohtaisesti itsemurhayrityksestään ollessaan vielä lapsi.

Wayne oli löytänyt äitinsä pistoolin ja laittanut pistolin päätään vasten. Tämän jälkeen hän oli soittanut tädilleen, jotta joku voisi estää häntä. Puhelun jälkeen Wayne kuitenkin laittoi aseen piipun sydäntään vasten ja ampui. Sittemmin asiat muuttuivat ja Waynesta tuli yksi Yhdysvaltain arvostetuimmista ja samalla myös menestyneimmistä räppäreistä.

”I shot it, and I woke up with blood all around me /It’s mine, I didn’t die, but as I was dying /God came to my side and we talked about it /He sold me another life and he made a profit”, Wayne räppää kappaleella.

Levy löytyy useimmista suoratoistopalveluista.

Lisää luettavaa