Nazarethin kitaristi ja perustajajäsen Manny Charlton on kuollut

Charlton soitti Nazarethissa vuosina 1968-1990 ja kirjoitti valtaosan yhtyeen suurimmista hiteistä.

Kitaristi, tuottaja ja Nazareth-yhtyeen perustajajäsen Manny Charlton on kuollut 80-vuotiaana. Charltonin lapsenlapsi Jamie kertoi suru-uutisesta eilen. Kuolinsyy ei ole tiedossa.

Charlton oli perustamassa skotlantilaista hard rock -yhtye Nazarethia vuonna 1968. Hän soitti, tuotti ja kirjoitti valtaosan bändin suurimmista hiteistä kuten Hair of the Dogin ja Bad Bad Boyn. Nazarethin levyttämä ja Charltonin tuottama versio Everly Brothersin tunnetuksi tekemästä Love Hurts -balladista on yleisesti kappaleen tunnetuin sovitus. Yhtyeen cover oli top-10 -hitti ympäri maailmaa vuonna 1975.

Muusikko jätti Nazarethin vuonna 1990, mutta jatkoi musiikin parissa ja julkaisi sooloartistina noin tusinan verran levyjä. Niistä nimekkäin lienee vuoden 2013 Hellacious-albumi, jolla vierailevat muun muassa Guns N’ Roses -rumpali Steven Adler ja tällä hetkellä Def Leppardissa soittava kitaristi Vivian Campbell.

Charlton oli vähällä tuottaa Gunnareiden vuoden 1986 menestysdebyytti Appetite for Destructionin, mutta aikatauluongelmien vuoksi miehen osuus jäi demoasteelle.

Kaiken muun lisäksi Charlton teki melkoisen kovan tribuuttikappaleen Doom-videopelille vuonna 1995. Muusikko lähetti kappaleen peliä kehittävälle Id Softwarelle ja toivoi biisiä levitettävän pelin tapaan vapaasti eteenpäin.

YouTube video

Lisää luettavaa