”Ne kutsuu maniaks tätä, mä kutsun supervoimaks” – NCO ja Pyhimys mielen sopukoissa

Turkulaista ja helsinkiläistä osaamista.

07.08.2020

Viime vuonna 7741-ep:n julkaissut NCO on päättänyt hiljaiselonsa. Uusi biisi on nimeltään Mania ja sillä vierailee Pyhimys.

Biisissä syvennytään mielen sopukoihin ja räpätään maniasta. NCO kuvailee kertosäkeessä sen olevan hänen supervoimansa, vähän kuten Kanye West omalla aihepiiriä sivunneella Yikes-biisillään.

NCO kertoo tehneensä erikoisia asioita kuten värjäsi tukkansa, koska oli tylsää, mutta hän myös kuvaa biisillä niin henkisen vireen laskuja kuin nousuja. Aivan kuten maniaan monesti liittyy.

”Puolet ajast tules, puolet ihan jäissä – mut tää on ihan cool, fuck mitä ne väittää.”

Kappaleella kavanoidaan paljon itsetutkistelua tai niin se voi olla tulkittavissa. Samanlaista tulkinnan varaa tarjoaa Pyhimys, joka pamauttaa mahdollisen sanaleikin heti kärkeen. Säkeistön alussa viitataan NCO:n riimiin kuinka hänet hiusten värjäyksen takia sekoitettiin Almaan.

”Ei oo tukkaa mitä värjää, oon pipolaaril.”

Sana ”pipolaari” rimmaa sanan ”bipolaari” kanssa, joka tosin voi olla myös lainin oikea sana. Joka tapauksessa molemmin päin kyseinen riimi on tulkittavissa sanaleikiksi, ja se itsessään antaa hyvin kuvan koko biisin tarinasta.

Pyhimys kertoi kesällä Maria Veitolan Maria tässä moipodcastissa avoimesti omista maanisdepressiivista kausistaan.

Uuden biisin löydät suoratoistopalveluista.

 

Lisää luettavaa