Neil Young julkaisee neljä ennenkuulematonta levyä vuosien takaa

29.07.2010

Ennenjulkaisemattomat levyt sisältyvät Archives Pt 2 -jättiboksiin, mutta ilmestyvät myös erillisinä vinyyleinä.

Kuva: Andrea Barmanti / Wikimedia Commons

Kanadalainen lauluntekijälegenda Neil Young kaivaa arkistojensa kätköistä neljä ennenjulkaisematonta albumia. Youngin nettisivulla kerrotaan, että tulevalla arkistoboksilla julkaistaan vuoden 1975 Tonight’s the Nightille tilaa tehnyt, tunnelmiltaan surullinen Homegrown, vuonna 1977 American Stars ’n’ Barsin edeltä hyllytetty Chrome Dreams sekä vuotta myöhemmin tehty Oceanside-Countryside.

Näiden lisäksi faneja hemmotellaan Crazy Horsen kanssa Japanissa ja Lontoossa vuonna 1976 nauhoitetulla livelevyllä Odeon-Budokan Live.

Kaikki neljä levyä koostetaan alkuperäisistä analogisista masterointinauhoista ja julkaistaan vain vinyylillä, kuten alun perin tarkoitus oli ollut.

Archives Pt. II:n tai uusvanhojen albumien ilmestymisajasta ei ole vielä varmaa tietoa. Youngin manageri Eliot Roberts on kuitenkin sanonut, että tarkoituksena olisi julkaista uusi boksi parin vuoden välein. Tässä tapauksessa jatkoa viime vuoden ykkösosalle voitaisiin siis odottaa ensi vuonna.

Robertsin mukaan suunnitelmissa on julkaista yhteensä viisi osaa Archives-bokseja. Lopullinen Archives-kokonaisuus olisi silloin noin 700 biisin ja 50 levyn laajuinen, jos otetaan lähtökohdaksi 10 blu-ray-levyn ja 137 biisin Archives Pt. I.

Youngin seuraava uusi studiolevy, kaksin tuottaja Daniel Lanoisin kanssa tehty ja Twisted Road -työnimeä kantanut albumi ilmestyy syksyllä.

Lisää luettavaa