Neljä syytä tutustua perjantaina Tavastialla esiintyvään Midnightiin

Clevelandilaisbändi saapuu räkimään ryönäistä punkmetalliaan Helsinkiin.

 

Midnight soittaa Tavastia-klubilla Helsingissä perjantaina 23. elokuuta. Seuraavaksi latelemme neljä syytä ottaa keikoilla trioksi kasvavan yhden miehen projektin meininki haltuun ja hakeutua kohti Urho Kekkosen kadun rock-pyhättöä.

1. Genre
Black rock’n’roll on kenties kuvaavin termi, jolla Midnightia voisi kuvailla. Midnightissa Venomin alkukantainen black metal kolaroi Motörheadin raakaan rock-jyskytykseen niin, että ärräpäät lentää ja räkä roiskuu kuin Mentorsilla konsanaan. Primitiivistä, konstailematonta ja härskiä, kuin rock-klubeille luotua.

”You watch us take the stage / The power gets your blood running hot / We know no other way / Do you think you’re ready for our / Black Rock N’ Roll.”

2. Ohio
Midnightin Athenar on kotoisin Clevelandista Ohiosta. Hänen mukaansa clevelandilaiset ovat vilpittömiä mutta hälläväliä-asenteella varustettuja – ja se kuuluu Midnightin musiikissa. Clevelandissa punkkarit kuuntelivat heviä, hevarit punkkia eikä kukaan katsonut kieroon. Athenar listaa kotiosavaltionsa suurimmiksi vaikuttajiksi punkbändit Pagans ja Dead Boys sekä hieman yllättäen Bootsy’s Rubber Bandin.

3. Biisit
Athenar on sanonut vihaavansa valloillaan olevaa trendiä, jossa hänen nähdäkseen ratsastetaan jollain tietyllä soundilla. Häntä puhuttelee hyvät, iskevät sävellykset, olivat ne esteettisesti mitä vain. Midnightin ryönäisen konepellin alla on aina biisi; ei krumeluureja, kikkailua tai kuorrutusta, vaan pään nykimään saava iskusävelmä, joka jää takaraivoon kummittelemaan.

4. Venom ja Spinal Tap
Venomin varhaisvuodet ovat selkein Midnightin kanavoinnin kohde, mutta toisen brittilegendan, Spinal Tapin, vaikutusta ei sovi vähätellä. ”Typeryyden ja terävyyden raja on häilyvä”, Athenar on siteerannut Spinal Tapia ja sisäistänyt jotain todella elimellistä koko metallimusiikin suhteen.

Midnight (USA) ja Scumripper Tavastialla perjantaina 23. elokuuta. Lisätietoja Facebookista.