Netflix menettää mijoonia käyttäjiä tämän vuoden aikana – suurin syy katsojakatoon on yksinkertainen

Netflixillä on edessään rankka vuosi.

20.04.2022

Netflix on kertonut menettäneensä yli 200 000 tilaajaa viimeisimmän kolmen kuukauden aikana.

Osakkeenomistajille suunnatussa tiedotteessaan Netflix paljasti, että se odottaa menettävänsä tämän vuoden aikana yli kaksi miljoonaa käyttäjää.

Netflixin osakkeen arvo on tippunut pahasti tämän vuoden aikana, ja syöksykierteen odotetaan jatkuvan. Netflixin mukaan tähän on monia syitä. Suurin näistä on luonnollisesti markkinoiden kilpailutilanne ja se, että Disney+:n, Hulun ja HBO:n kaltaiset palvelut syövät myös Netflixin käyttäjäkuntaa.

Netflixin mukaan koronapandemian aiheuttama suoratoistopalveluiden suosion nousu sai myös muut palvelut panostamaan entistä rajummin omiin tuotantoihinsa ja sisältöihin. Tämä syö myös Netflixin suosiota.

Netflixiltä kerrotaan, että yli 100 miljoonaa käyttäjää jakaa oman tilinsä tunnukset ystäviensä kanssa. Myös tämä syö tuloja niin, että heillä ei ole enää varaa tehdä niin mittavia omia tuotantoja tulonmenetysten vuoksi, Netflixiltä todetaan.

Tämän vuoden Netflix-suurtuotantoja ovat muun muassa Stranger Thingsin uusin kausi sekä odotettu The Sandman-sarja (kuvassa). Loppuvuodesta Netflixiin ilmestyy myös maapallon laajuiseksi ilmiöksi nousseen The Crown -sarjan viides kausi.

Lisää luettavaa