New Yorkin valtavan Bowie-tribuuttikonsertin yllättävimmät vedot tarjosivat Pixies ja The Flaming Lips

David Bowieta muistettiin kahdella tribuuttikonsertilla New Yorkin Carnegie Hallissa torstaina ja perjantaina. Jälkimmäisen ohjelmistosta ei tässä kohtaa vielä ole uutisoitu verkossa, mutta torstai-illan konsertista tiedetään paljon.

Carnegie Hallin lauteille nousi NME:n ja Rolling Stonen mukaan mieletön joukko tähtiä. Konsertissa kuultiin esimerkiksi R.E.M. -solisti Michael Stipen versio Ashes to AshesistaBlondien Debbie Harryn tulkinta Starmanista, sekä Cyndi Lauperin coveri Suffragette Citysta.

Konsertin oudoimmat vedot tarjosivat kuitenkin Pixies (kuvassa) ja The Flaming Lips. Jälkimmäinen tulkitsi Life on Marsin niin, että nokkamies Wayne Coyne esiintyi pukeutuneen kimaltavaan scifi-asuun ja Chewbaccan harteilla harteilla istuen. Kuulostaisi oudolta, jos kyseessä ei olisi juuri The Flaming Lips. Yhtye on esittänyt Life on Marsia coverina on 1990-luvun alulta lähtien.

Pixies puolestaan coveroi Bowieta coveroimassa itseään. Bowie nimittäin esitti oman tulkintansa Pixies-klassikosta Cactus vuoden 2002 albumillaan Heathen, joten Pixies päätyi esittämään oman kappaleensa, mutta samaan tyyliin kuin Bowie sen tulkitsi.

Molemmista vedoista näet videopätkät alta. Jäämme odottelemaan, mitä yllättävää aprillipäivän konsertista vielä putkahtaa linjoille.

Lisää luettavaa