Nick Cave palasi keikkalavoille ensimmäistä kertaa poikansa traagisen kuoleman jälkeen – ”Oloni ei enää ole toivoton koko ajan”

14.01.2017

Nick Cave ei ole keikkaillut yli kahteen vuoteen. Syynä tähän on ollut Caven pojan traaginen kuolema heinäkuussa 2015. Nuori Arthur Cave menehtyi vain 15-vuotiaana pudottuaan LSD-päissään kallion kielekkeeltä Brightonissa. Tapahtuma sai ymmärrettävästä syystä isän keikkailun pysähtymään.

Nyt Cave on päättänyt palata esiintymislavoille. Muusikko esiintyi Bad Seeds -yhtyeensä kanssa eilen Hobartissa, Australiassa. Otteita keikasta näet artikkelin lopusta.

Cave antoi myös ensimmäisen haastattelunsa poikansa tragedian jälkeen. Muusikko pohti saamaansa palautetta syyskuussa julkaistusta One More Time with Feeling -dokumenttielokuvasta. Myös syyskuussa julkaistun Skeleton Tree -albumin teosta ja pojan tragediasta kertova elokuva auttoi Cavea käsittelemään suruaan.

”Näin, mitä ihmiset kirjoittivat elokuvasta somessa. Elokuva oli koskettanut monia, ja moni kertoi menettäneensä jonkun läheisen. Tajusin, kuinka paljon surijoita on. Se oli voimakas tunne, joka lopulta muutti jotain minussa. Minä ja Susie (Bick, Caven vaimo) emme enää tunteneet jatkuvaa toivottumuutta”, Cave kertoi haastattelussa.

”Kuin olisimme tehneet jotain hyvää Arthurin ja meidän kaikkien puolesta, ja hänen muistonsa olisi nyt asetettu tähtiin.”

Alla Caven ja Bad Seedsin esiintyminen Hobartissa. Tästä voit lukea Jean Ramsayn arvostelun syyskuussa ilmestyneestä Skeleton Tree -albumista ja samaan aikaan julkaistusta One More Time with Feeling -elokuvasta.

Keikasta ja haastattelusta uutisoi muun muassa NME.

Lisää luettavaa