No nyt on vihaista puhetta – ensiesityksessä Tommy Lindgrenin musiikkivideo

Kaapo Kamu

Tommy Lindgren Metropolis julkaisee Sininen kaupunki -debyyttialbuminsa huomenna. Nyt ensiesityksensä saa Kuiskaa ja huuda -musiikkivideo.

Sininen kaupunki on periaatteessa Don Johnson Big Bandin ja Ricky-Tick Big Bandin räppääjän ensimmäinen sooloalbumi. Mutta koska äänimaailmaa luomassa ovat olleet kitaristi Jarmo Saari, rumpali Teppo Mäkynen ja multi-instrumentalisti Adbissa ”Mamba” Assefa, Lindgren itse väistää soolo-termin käytön.

”Vaikka sitä on helppo kutsua soololevyksi, se on oikeastaan ihan päivänselvä bändilevy. Siksi nimessäkin on se Metropolis – koska ilman Jarmoa, Teppoa tai Mambaa lopputulos olisi ollut täysin toisenlainen.”

Luvassa on orgaanista hiphopia ja jopa rockia. Kuiskaa ja huuda tuntuu vihaiselta purkaukselta, joka esittelee Lindgrenistä aivan uuden puolen. Kappaleesta keskustellaan 19.5. ilmestyvän Rumban Hittikaruselli-palstalla Li Anderssonin kanssa.

”Aika moni on vuosien varrella kysynyt aionko julkaista omaa suomenkielistä matskua. Tuntui kuitenkin tärkeältä, ettei kyse olisi pelkästä kielen vaihtamisesta, vaan isommasta halusta ottaa askel uuteen suuntaan”, Lindgren kommentoi ja ainakin tämän biisin perusteella tuo askel on otettu.

Albumin levynjulkaisukonsertti järjestetään Aleksanterin teatterissa 18. toukokuuta. Bändin keikkakokoonpanoon liittyy nelikon lisäksi kosketinsoittaja Ville Riippa. Lavalle nousevat myös laulaja-lauluntekijä Laura Moisio ja trumpetisti Verneri Pohjola, jotka vierailevat Sininen kaupunki -levyllä.