Suomalaisbändi valittiin 180 hakemuksen joukosta kisaamaan 25,000 euron palkinnosta

Etelä-Kiinan erityishallintoalueella järjestettävän jazz- ja bluesfestivaalin bändikilpailussa nähdään suomalainen yhtye.

Teksti: Hanna Karpio

Helsinkiläinen soul-jazz-kokoonpano The Northern Governors on valittu mukaan Etelä-Kiinassa sijaisevan Macaon vuotuiselle Cotai Jazz & Blues -festivaalille, joka järjestetään 9.-12. lokakuuta. Festivaalin bändikilpailun ensimmäisen palkinnon voittaja kuittaa itselleen 250 000 Hong Kongin dollaria eli reilut 25 000 euroa.

The Northern Governors on yksi kahdestatoista kilpailuun päässeestä yhtyeestä, jotka on valittu yli 180 eri puolilta maailmaa tulleen hakemuksen joukosta. Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa, ja kilpailun pääpalkintona on noin 25 000 euroa. Toinen palkinto on arvoltaan 20 000 euroa ja kolmas 15 000 euroa.

Yhtye lähtee kilpailemaan kuusihenkisellä kokoonpanolla, jonka muodostavat Linda Fredriksson (saksofoni), Tuomo Prättälä (koskettimet ja laulu), Jorma Kalevi Louhivuori (trumpetti), Harri Kentala (kitara ja laulu), Osmo Ikonen (basso ja laulu) sekä Jyri Sariola (rummut).

Tutustu The Northern Governorsin ja Axl Smithin kappaleeseen Drive: