Nousussa olevan suomalaisen metalliyhtyeen lippis yhdistettiin uutisissa rattijuopumuksiin – bändi kirjoitti avoimen kirjeen Ylelle

Tyrantti sanoutui irti.

Antti Angeria

Tyrantti sanoutuu irti väitteistä, että sen debyyttialbumilla olisi mitään tekemistä nousseiden rattijuopumusmäärien kanssa.

Asiasta Tyrantti kertoi avoimella kirjeellä.

”Arvoisat Yle Uutiset -ohjelman toimittajat. Maanantain puoli yhdeksän uutislähetyksessä oli juttu rattijuopumusten määrän kasvusta ja olitte valinneet jutun kuvitukseen TYRANTTI-lippistä käyttävän, väsyneen oloisen miehen. Me Tyrantti-yhtyeessä tahdomme ykskantaan irtisanoutua kaikista väitteistä, joiden mukaan rattijuopumusten kasvulla olisi mitään tekemistä 8.2.2019 julkaistun, Suomen fyysisen albumilistan 6. sijalle nousseen debyyttialbumimme kanssa”, yhtye kertoo ja jatkaa:

”Etenkin väitteet, että Tulipyörä-kappaleen sanat: ”Nyt mennään eteenpäin, ei mikään pysäyttää voi ajoa” jotenkin kannustaisivat humalassa ajamiseen, ovat täysin tuulesta temmattuja. Totta kai me tiedämme, että tarvittaessa poliisi pysäyttää ajon. Emme kuitenkaan kokeneet tarpeelliseksi lisätä sitä kappaleen sanoituksiin.”

Tyrantin voi nähdä livenä elokuun alussa Helsingissä, Lappeenrannassa ja Tampereella. Jos menet keikoille, niin ethän aja humalassa! Autoa, siis.