Nuori Tupac jätti Madonnan, koska popin kuningatar oli valkoinen – kyllä, näin seisoo vasta löydetyssä vanhassa kirjeessä

Parikymppinen räppärilupaus koki superstaran poikaystävänä epävarmuutta omasta asemastaan ja imagostaan.

06.07.2017

“Ymmärrätkö minua? Kun sinut nähdään mustan miehen kanssa, se ei vaaranna uraasi millään lailla. Jos mitään, se saa sinut näyttämään vielä astetta avoimemmalta ja jännittävämmältä. Mutta minun kohdallani, ainakin aiemmin kun koin että ’imagoni’ täytyisi olla tietynlainen, tunsin että pettäisin puolet niistä ihmisistä, jotka tekivät minusta sen, mitä ajattelin olevani.”

Näin purkaa sydäntään 22-vuotias Tupac Shakur vankilasta käsin kirjoitetussa kirjeessä entiselle tyttöystävälleen Madonnalle. Kolmisivuisessa kirjeessä Tupac pohtii starojen keskistä historiaa ja syitä siihen, miksi hän lähti suhteesta.

Tähtipariskunta tapasi toisensa 1993, päätyivät virallisesti yhteen seuraavana vuonna, mutta ehtivät erota jo vuoteen 1995 mennessä. Eron syynä ei pelkästään ollut väärien ihonsävyjen synnyttämien imago-ongelmien aiheuttama identiteettikriisi, vaan myös miehinen ego. Madonna deittaili, ja on aina deittaillut, sanotaanko nyt vaikka että useita miehiä. Nuori ja omien sanojensa mukaan ”kokematon” Tupac ei osannut suhtautua tähän, vaan kosti jättämällä seksipommin.

”Sanoit haastattelussa, että olet ’lähdössä hoitelemaan kaikki räppärit ja koripallonpelaajat’, tai jotain sinne päin. Ne sanat viilsivät minua syvästi, koska en tiennyt että olisit koskaan ollut kenenkään muun räppärin kanssa kuin minun. Siinä hetkessä sanoin paljon asioita, jotka kumpusivat loukkaantumisesta ja luonnollisesta halusta vastata samalla mitalla ja suojella haavoittunutta egoani. Sen jälkeen olen kuitenkin kasvanut sekä henkisesti että tunnetasolla, kuten näet. Enää minua ei kiinnosta se, miten muut minut näkevät. Ole kiltti ja ymmärrä tilannettani nuorena ja varsin rajallista kokemusta omaavana nuorena miehenä parisuhteessa kuuluisan seksisymbolin kanssa.”

Ilmeisesti Tupacin kirje kokonaisuudessaan on erittäin hellä ja rakastavansävyinen. Tupac lopettaa sen sanoihin:

”Ole varovainen, Madonna. Kaikki eivät ole niin kunniallisia kuin miltä näyttävät, vaan maailmassa on niitä, joiden sydämet vuotavat kateutta ja pahuutta. He eivät epäröisi loukata sinua! Kuusi luotiani on todiste siitä!

[…] En tiedä, miltä sinusta tuntuisi tulla katsomaan minua, mutta jos sydämesi taipuisi siihen, minusta olisi ihanaa puhua kanssasi kasvokkain.”

Jos lisäkurkistelu supertähtien yksityiselämään kiinnostaa, kirje on huutokaupattavana 19.-28. huhtikuuta Gotta Have Rock And Roll -sivustolla, lähtöhintana 100 000 dollaria.

 

Lisää luettavaa