Nuorisomusiikki on jälleen vaarallista – käsitellään Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa

Oulun kesätapahtumasta jätetty valtuustokysely.

Robert Keskinen

Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka on jättänyt valtuustokyselyn, jossa vaatii selvitystä, miksi Ouluhallin messuaukiolla on annettu järjestää ”ääritapahtuma” Hoodfest.

Kaikessa rauhassa ja muutenkin hienosti sujuneen kesäkuisen Hoodfestin esiintyjälistalta valtakunnanvänkääjän huomion oli kiinnittänyt ”viha-artisti” Sairas T ja ”kansalaisaktivisteja kiihottanut” Julma H.

Melko ironiseksi Lokan huolen tekee se, että hän on perustellut omia toimiaan sananvapauteen vedoten. Lokka tunnetaan muun muassa Ylen toimittajan huorittelusta ja muiden kaupunginvaltuutettujen solvaamisesta.

Noh, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä joutuu vastaamaan tähän absurdiin kyselyyn valtuuston kokouksessa 10.9.

Ja jos nyt vielä täytyy rautalangasta vääntää, niin Hoodfestin järjestäjä Tom Kangas kommentoi asiaa näin: ”Mikään yksittäinen esiintyjä tai esiintyjän tekemä kappale ei edusta tapahtuman linjaa, eikä tapahtumalla ole minkäänlaista poliittista latausta. Tapahtumaa ei voi millään muotoa pitää minään ääritapahtumana.”