Nyt on oivaltavaa vanhan koulun mainostusta – indieartistin mystinen kampanja tekee kunniaa Depeche Modelle?

Kissings Lessons -kappaleesta kohistaan somessa.

31.01.2022

Eri puolilla Yhdysvaltoja on bongattu viime päivinä värikkäitä mainoslehtisiä, jotka on liitetty amerikkalaiseen laulaja-lauluntekijä Lucy Dacusiin.

Has Lucy released Kissing Lessons? -niminen käyttäjä julkaisi ensimmäisen kuvan mainoksesta Twitterissä lauantaina.

”Lähdin kauppaan keskellä lumimyrskyä ja satuin näkemään tämän mainoksen metroasemalla. Ajattelin, ettei se voi mitenkään liittyä Lucy Dacusiin, sillä se olisi liian hyvä sattuma… Mutta se liittyy!”, twiitissä kirjoitetaan.

Ilmoituksessa on puhelinnumero, johon soittamalla voi väitetysti kuulla pätkän Dacusin vielä julkaisemattomasta Kissing Lessons -kappaleesta. Twiittiketjussa on selvitetty biisin sanoituksia korvakuulolta, ja Youtubeen on ladattu äänitetty pätkä puhelussa kuultavasta tallenteesta.

Vaikka flyerissä ei suoranaisesti viitata artistiin millään tavalla, vannoutuneet fanit ovat osanneet päätellä sen liittyvän Dacusiin. Twiittiketjun aloittaneella tilillä jaettiin heinäkuussa kuvankaappaus yhteen julkaisemattomaan kappaleeseen liittyen, ja itse laulaja otti osaa keskusteluun.

”Biisin nimi on Kissing Lessons, eikä minulla ole hajuakaan milloin sen ilmestyy”, Dacus vastasi.

Viime päivinä ilmenneitä väitteitä indie-artisti ei ole vahvistanut, mutta hän on jakanut alkuperäisen twiitin omalla tilillään. Ehkä tässä on jotain perää?

Niin tai näin, tapaus muistuttaa Depeche Moden Personal Jesus -kappaleen promootiokampanjaa 1980-luvulla. Britannian paikallislehtien henkilökohtaista-palstoilla (engl. Personal) nähtiin puhelinnumerolla varustettuja ilmoituksia ”henkilökohtaisesta Jeesuksesta”. Numeroon soittamalla saattoi kuulla pätkän sittemmin hitiksi nousseesta kappaleesta.

Matadorille levyttävä Dacus on julkaissut kolme albumia, joista viimeisin, Home Video ilmestyi kesäkuussa.

Katso twiittiketju alta:

Lisää luettavaa