Nyt on suomalaisilla punchline-räppäreillä asenne kohdillaan: ”Enemmän mielikuvitusta ja vähemmän juomalaulukertsejä”

Ja puheille on jopa katetta!

05.01.2024

Killa Knatin ja Repe Vortexin Tilanteen luonteesta -sinkku on ilmestynyt tänään. Biisiin saatiin myös video. Homma nimi on kotimainen punchline-räppi.

Repe Vortex julkaisi edellisen albuminsa Suprepe 2018 Monsp Recordsin kautta. Killa Knatin TurKKKu’s Most Wanted on ehtinyt vierähtää lähes 10 vuotta.

”Kuvitelkaa ensin Mobb Deepin duo räppäämässä Canibuksen haamukirjoittamia versejä RZA:n kellaritulvassa hävinneisiin biitteihin. Kuvitelkaa sitten sama suomeksi”, kappaleen tiedote esittelee biisiä sanotaankon nyt kohtalaisen uhkarohkeasti. Vaan kyllähän tämä on vallan mainiota iskulauseräppiä ja hienoa kamaa!

Sinkku on ensimmäinen näyte tulevalta Täyskirjoherruus-albumilta. Asenne on kohdillaan, kuten tiedote jatkaa:

”Räpissä yhä tärkeintä ovat tahatonta niskatreeniä aiheuttavat sample-biitit sekä katteeton uhoaminen. Tavoitteena on ollut muotivirtausten kumartamisen sijaan taiteenlajin aito edistäminen. Tilanteen luonteessa kaksikon tavaramerkiksi muodostuneet maagisesta realismista ammentava kielikuvasto sekä kahvit näytölle -osaston iskulinjaläpät asettavat haasteen suomiräpille: enemmän mielikuvitusta ja vähemmän juomalaulukertsejä.”

Tsekkaile biisin video alta.

Lisää luettavaa