Nyt Yle Areenassa: Mammuttielokuva, johon muun muassa Patti Smith, R.E.M. ja U2 tekivät musiikkia yhtä tärkeää sääntöä kunnioittaen

Tänään televisiossa ja vaikka heti (puolentoista kuukauden ajan) Areenassa nähtävä Maailman ääriin on soundtrackiltaan varsin mielenkiintoinen.

Puolentoista kuukauden ajan Yle Areenassa nähtävä ja tänään 17.4. Yle Teemalla klo 20.01 alkaen esitettävä Maailman ääriin on melkoinen mammuttielokuva. Wim Wendersin ohjaamalla elokuvalla on kestoa 4 tuntia ja 47 minuuttia.

Vuonna 1991 julkaistu elokuva on road movie, jossa katsahdettiin tulevaan vuosikymmenen taitteeseen. ”Suurkaupunkien syke, teknologinen kehitys, alitajunta ja unet kietoutuvat yhteen tarinassa naisesta, lainsuojattomista, CIA:n agenteista ja satelliitista”, kuvaillaan Yle Teeman sivuilla.

Elokuvassa nähdään rooleissa William Hurt, Solveig Dommartin, Sam Neill, Max von Sydow, Rüdiger Vogler, Ernie Dingo ja Jeanne Moreau ja sitä on kuvattu 11 eri maassa.

Mielenkiintoisinta musiikin ystäville on sen mahtipontinen soundtrack. Sen lisäksi, että soundtrack pursuaa mielenkiintoisia nimiä jo itsessään, niin kyseisiä artisteja pyydettiin kuvittelemaan millaista musiikkia he tekisivät 10 vuoden kuluttua. Soundtrackilla kuullaan yhtyeitä ja artisteja kuten Patti Smith, R.E.M., Nick Cave, U2 ja Talking Heads.

Leffa on nähtävissä täällä 45 vuorokauden ajan.