Oikeat gangsterit eivät osanneet mennä internetiin 10 vuotta sitten – asian nykyinen tila selvinnee tällä kiertueella

Tuuttimörön debyyttialbumi On totta täyttää 10 vuotta, Ex Tuuttiz juhlistaa merkkipaalua kiertueella.

08.06.2022

Suomen virallisen albumilistan kolmoseksi noussut ja Rumban arviossa neljä tähteä viidestä saanut Tuuttimörkö-debyytti On totta täyttää 10 vuotta. Nykyään Ex Tuuttiz -nimellä tunnettu räppäri juhlistaa merkkipaalua lähtemällä juhlakiertueelle syksyllä.

”Nöyrä kiitos kaikille ketkä on käyneet keikoilla ja tukeneet näinä vuosina”, Ex Tuuttiz kertoo tiedotteessa. Tuuttiz kertoo Tommin eli Eevil Stöön ja Kriden eli DJ Kridlokkin ottaneen hänet ”siipensä suojiin” Redrumin ja Kuudennen linjan dubstep-bileissä.

”Vino huumorintaju, ja vaikka sitä mä en ainakaan voinut ääneen tunnustaa, niin huumoriin verhottu rakkaus räppiä kohtaan varmaan yhdisti.”

Tuuttiksen ja Kriden ensikohtaaminen tapahtui Kutosen röökikopissa, jossa Kride oli sanonut Tuuttikselle: ”Etelärannikko.”

”Se oli meidän törkeä biisi, johon oltiin tehty kaverin kameralla ja koneella video. Mä pukeuduin pelkkään Dickies-uniformuun ja tukka oli tarkalla letillä aina koska olin gangsta-curious, ja puhuttiin muistaakseni ainakin, että tykätään samanlaisista vaatteista.”

Tuuttimörkö teki ensimmäisen vierailunsa DJ Kridlokkin UG-Solo-albumilla vuonna 2011.

”Se näytti yllättäen, että okei, tää homma voi lähteä käsistä. Kride oli pyytäny jo aiemmin, että saisiko hän tuottaa mulle levyn, kun olin semmoisena ulkopuolisena moottoriturpana ajautunut niiden vähän vakavampaan räppiyhteisöön heilumaan.”

”Niiden yhteisö otti räpin tosissaan, niin kuin mäkin halusin ottaa. Se oli mulle uutta ja hienoa, että sen saikin ottaa vähän vakavammin. Levy tehtiin Kriden olkkarissa 10 euron mikillä, olin nuori ja kova vittuilemaan. Pajaria myös poltin kuin hullu, jos nimi jäi epäselväksi.”

”Mulla on aina ollut tosi vastarannan kiiski -asenne, halusin mennä jollain ihan omalla ja oudolla tyylillä ja vituttaa kaikkia aitopäitä, mikä on vuosien varrella mennyt varmaan välillä liian pitkällekin siihen nähden, että oikeasti kyllä hipedihop on mun kurjalle elämälle antanut paljon merkitystä. Mä halusin tulla jostain semmoisesta nenäkkäästä ja ulkopuolisesta paikasta räppiin, koska vaikka se klisee onkin, niin mä kyllä olin sitä.”

”Kride oli vähän semmoisena isoveljenä siinä enkä mä ilman sitä olisi ikinä uskaltanut. Kride mut puhui Monspille, mistä Keijolle [Kiiskinen] oon kanssa ikuisesti kiitollinen, vaikka lähdinkin tonne majorille. Se kaduttaa, mutta oonpahan nyt nähnyt sitten kaikki musan business-puolen tasot omin silmin.”

”Halusin mennä kaikkialle ja nähdä kaiken. Oon kyllä omasta mielestä aika tehokkaasti ottanut haltuun yhteiskunnan kaikki tasot spurgusta ministeriin ja lääkäristä rikolliseen. Oonpahan itsekin ollut tähti ja sitten narkomaani, rahoissani ja sitten reilusti miinuksella.”

”Se ekan levyn aika oli helvetin kivaa ja myös jännittävää aikaa. Se oli mun unelma, vaikka kaikki piti verhota semmoiseen ettei kiinnosta vittuakaan. Perus. Eka video tuli syksyllä 2012 ja siitä alkoi elämäni seikkailu ja kaikkien aikojen identiteettikriisi, joka melkein vei multa hengen tai vähintään järjen, ja lopulta antoi mulle onneksi urheilun, mielenrauhaa, astman ja ahavoituneet kasvot.”

”On mulla katkeruutta kyllä ja paljon hampaankolossa musiikin maailmaa kohtaan, mutta tää ei ookaan ohi vielä.”

Ex Tuuttiz – On totta 10vuotisjuhlakiertue:
15.9.2022 Kuopio, Maxim
16.9.2022 TBA
17.9.2022 Oulu, 45 Special
23.9.2022 Hämeenlinna, Suisto
24.9.2022 Tampere, Olympia
30.9.2022 Lohja, Monaco
7.10.2022 Helsinki, Korjaamo
8.10.2022 Turku, Dynamo
15.10.2022 Lahti, Torvi
28.10.2022 Jyväskylä, Lutakko

Lisää luettavaa