Olavi Uusivirta julkaisi uuden albumin ja se on taattua Uusivirtaa, mutta silti samalla jotain täysin ennenkuulumatonta

Uusivirta julkaisi mielenkiintoisen levyn.

01.06.2019

Olavi Uusivirta julkaisi tänään uuden albumin Skorpioni. Jos kanadalainen Drake julkaisi Scorpion-albumin ja antoi levylle nimen oman horoskooppinsa mukaan, niin Uusivirran selitys levyn nimelle löytyy kuuntelemalla levyä.

Kappaleella Ehkä sun on pakko mennä lauletaan henkilöstä, jonka horoskooppi on skorpioni. Oletamme ettei kyseessä ole Drake. Levyä siis kannattaa kuunnella korvat hörönä, mitä kaikkea lopulta paljastuu.

Levy on ensikuulemalla taattua Olavia, mutta mitä enemmän siihen syvenee, sen selkeämmäksi käy, että tämä on samalla jotain aivan uutta. Kappaleet ovat lähtökohtaisesti perinteisen uusivirtamaisia, mutta pian huomaat olevasi progemaisissa tunnelmissa. Yksittäisenä kappaleena levyltä voitaisiin nostaa Lastenhuone, joka on toki taattua Uusivirtaa, mutta silti jotain täysin uutta, biisi on ehtaa americanaa.

Levyn keskeltä taasen löytyy runomainen Miten mulla meni, joka ei edes tunnu irralliselta, vaikka se on täyskäännös levyn yleiselle linjalle. Uusivirta on siis onnistunut tekemään Skorpionista helposti lähestyttävän, mutta samalla hyvin mielenkiintoisen levyn, joka kannattaa kuunnella läpi.

Levyhän löytyy useimmista suoratoistopalveluista, mutta nappaa esimakua alta.

Lisää luettavaa