Oletko aina halunnut tehdä biisin niin kuin Iron Maiden? Nyt siihenkin on ohjeet!

Viikonloppusoturit-podcast opastaa, miten kuka tahansa voi tehdä Maideniltä kuulostavan biisin.

Pipo Productionsin Heikki Ranta on esitellyt viime vuosina, miten tehdä kappaleita, jotka kuulostavat aivan J. Karjalaisen, Juice Leskisen, Eppu Normaalin tai Irwin Goodmanin tuotannolta.

Ensimmäisen suomenkielisen Iron Maiden -podcastin, Viikonloppusoturien Tero Ikäheimonen ja Henri Seger näyttävät nyt samassa hengessä, miten ”kuka tahansa” voi tehdä Iron Maideniltä kuulostavan biisin. Tässä tapauksessa biisi kumartaa etenkin Maidenin myöhemmästä tuotannosta tutuksi tulleille pitkille eepoksille.

Kaksikkoa ei voi syyttää ainakaan kunnianhimon puutteesta, sillä aihetta käydään läpi paitsi 41-minuuttisella videolla myös lähes puolitoistatuntisessa podcast-jaksossa. Pääosassa on toki video, jossa puidaan aluksi teoriaosuus esimerkkien avulla, ja lopuksi vuorossa on itse biisi, jota tekijät kuvailevat ”kunnianosoitukseksi maailman parhaalle yhtyeelle”.

Iron Maiden -kappaleen rakentaminen on jaettu kolmeentoista osioon, joissa käydään läpi kaikki mahdolliset elementit ja yksityiskohdat, joista yhtyeen biisit koostuvat. Kaksikko analysoi huomattavan tarkalla mutta sopivan humoristisella otteella niin sävellysmetodit, sointuvalinnat, kolmen kitaran yhteispelin ja eroavaisuudet kuin itse pääsäveltäjä Steve Harrisin bassotyöskentelyn.

Lopputulos on sitä itseään, kuten eräässä videon alta löytyvässä kommentissakin todetaan.

”Vielä kun saisi Brucen laulut muokattua tähän jotenkin, niin menisi Maidenistä kuin väärä raha.”

Eli ei muuta kuin rakentamaan omaa Maiden-eeposta näillä opeilla.

YouTube video

Lisää luettavaa