Oletko menossa huippufestareille Hämeenlinnaan tänä viikonloppuna? Täällä tietoa käytännön järjestelyistä

Linnapuistossa tapahtuu!

04.07.2023

Wanaja Festival vietetään luonnonkauniissa Hämeenlinnan Linnanpuistossa tulevana viikonloppuna perjantaista lauantaihin 7.-8.7. Lavalle nousee toistakymmentä artistia, yhtyettä ja alue-esiintyjää.

Lavalla nähdään perjantaina rock-yhtye Haloo Helsinki!, kansainvälisiltä vesiltä välillä Suomeen ehtivä The Rasmus, suomirockin edelläkävijä J. Karjalainen, pop-artisti Olavi Uusivirta sekä Roy Orbison -biisistä ja Kuningaskobra-tulkinnasta tunnettu Stig.

Lauantaina festareilla esiintyvät Tarkenee, Hehkuu ja Ikuinen vappu -biiseillään takuuvarmat juhlat käynnistävä JVG, Sunrise Avenuesta soolouralle siirtynyt Samu Haber, rohkeasta show’staan tunnettu Erika Vikman, tarinallisia lyriikoita tarjoileva Vesterinen Yhtyeineen, persoonallisesta äänestä ja liikuttavasta tulkinnoista tunnettu Erin ja laulaja-lauluntekijä Yona.

Paikalle odotetaan yli 10 000 ihmistä, joten alla hieman tietoa käytännön järjestelyistä. Aikataulut ja muut tiedot löydät puolestaan täältä.

Saapuminen
Wanaja Festivalin pääportti sijaitsee Tampereentiellä. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääsee perille kävelemällä keskustasta Kasarmikadun tai Lukiokadun kautta Tampereentielle. Juna on huoleton ja vihreä tapa matkustaa festarialueelle. Lähin juna-asema on Hämeenlinna. Kävellen tai taksilla on matkaa asemalta festivaalialueelle 2 kilometriä.

Omalla autolla tullessa nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelee alueelle vain 5 min. Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.

Tilapäiset liikennejärjestelyt
· Linnanpuisto, rantareitti Linnanpuiston osalta, Kustaa III:n katu Linnanpuiston puisto-osuuden pituudelta on suljettu yleisöltä ma 3.7. klo 8:00 – ma 10.7. klo 10:00 asti. Rantareitti siirretään kiertoreitille, jolla varmistetaan kaikkien liikkujien turvallisuus.
· Niittykatu, Sibeliuksenkatu Koulukadulle asti, Kustaa III:n katu Tampereentieltä Koulukadulle, Linnankatu välillä Niittykatu ja Lukiokatu, osa Koulukatua Kasarmikadulle asti, sekä Rauhankatu Lukiokadulle on suljettu pe 7.7. klo 8:00 – su 9.7. klo 01:00 välisenä aikana. Talojen asukkailla on pääsy taloihinsa kyseisenä aikana.
· Kustaa III:n katu on suljettu kokonaisuudessaan to 6.7. klo 18:00 – ma 10.7. klo 10:00 välisen ajan.

Rannekkeenvaihto
Ennakkorannekkeenvaihto sijaitsee Hotelli Emiliassa (Raatihuoneenkatu 23):
To 6.7. klo 16:00 – 20:00
Pe 7.7. klo 14:00 – 18:00
Ennakkoon vaihdetaan torstaina ja perjantaina kahden päivän perus- ja VIP-liput, sekä perjantain perus- ja VIP-liput.
Lauantain perus- ja VIP-lippuja ei voi valitettavasti vaihtaa ennakkoon. Lauantain perusliput vaihdetaan tapahtuman rannekkeenvaihtopisteellä ja lauantain VIP-liput vaihdetaan tapahtuman check in -pisteellä.
Rannekkeenvaihdon ja lipunmyynnin pisteet ovat auki festivaalipäivinä:
Perjantaina 7.7 klo 15.00-23.00
Lauantaina 8.7 klo 13.30-23.00

Liput ja ikäraja
Tapahtuman lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Turvallisuus
Alueella työskentelee runsaasti tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia.
Yleisölle tehdään portilla turvatarkastus.
Kielletyt esineet ja asiat:
Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
Läppärit ja padit
Sateenvarjot
Polkupyörät, potkulaudat ja skeittilaudat
Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
Minkäänlaisia juomia. Tyhjä, 0,5L läpinäkyvä muovipullo on sallittu vesipulloksi. Alueella on vesipiste, jossa voi täyttää omaa vesipulloa.
Eväät (pienet välipalat esim. patukka sallittu)
Alkoholituotteet ja muut huumaavat aineet
Ampuma-, terä- ja lyömäaseet
Monitoimityökalut
Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
Paksut ketjut
Lemmikit
Retkituolit
Huomioliivit ja takit
Lastenvaunut ja rattaat
Julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
Liput, banderollit ja selfiekepit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle).

Ruoka ja juoma
Alueella on useita ruokapisteitä kuten Royal Grill, Burger Beast, Premium Asian Foods, Kanavaanari ja Ruisherkku. Tarjolla on myös lukuisia juomapisteitä, joissa on laajat valikoimat niin alkoholittomia kuin alkoholillisia tuotteita.
Maksuvälineinä käyvät kaikki yleiset maksukortit ja käteinen.

Lisää luettavaa