Oletko menossa tänään Rockfesteille? Ohessa muistutuksena tietoa käytännön järjestelyistä

Rockfestit alakavat tänään!

08.06.2023

Tänään se alkaa! Hyvinkäällä vietetään Rockfest-festivaalia seuraavan muutaman päivän ajan. Paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä, joten pieni muistutus käytännön järjestelyistä lienee paikallaan.

Tapahtumaan odotetaan kolmen päivän aikana jopa yli 50 000 vierasta. Tuotantopäällikkö Anniina Havukainen kertoo seuraavaa:

”On tärkeää, että tapahtuma on helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä, kävellen kuin omaa autoa käyttäen. Teemme paljon yhteistyötä muun muassa VR:n ja matkanjärjestäjien kanssa. VR on lisännyt vuorojaan etelästä ja pohjoisesta Hyvinkäälle ja takaisin. Lisäksi shuttle-bussi operoi Hyvinkään rautatieaseman, keskustan ja festivaalialueen väliä. Onpa kaksi innokasta fania saapumassa tapahtumaan kävellen Helsingistä saakka.”

Pääportin ohella leirinnän portti helpottaa yleisön kulkua alueelle, sillä portista voivat kulkea tänä vuonna leirinnän asiakkaiden lisäksi myös omalla autolla saapuvat festariasiakkaat. Kaikki alueen palvelut on myös mitoitettu jättitapahtumaa ajatellen. Lisäksi Red Stage by Soundi ja Black Stage -lavojen suuntaa ja sijainteja on hieman päivitetty viime vuodesta, joten molemmilla lavoilla voi samaan aikaan häiriöttä nauttia musiikista.
Rockfestin leirinnässä on paikkoja niin matkailuautoille, -vaunuille kuin teltoille. Tapahtumajärjestäjän puolesta alueelle nousee myös vuokrattavia telttoja ja Rockbox-mökkejä mukavuuksin. Leirintäalueella on kesäkeittiö, ravintolapalveluja, saunakylä, suihkut, WC:t, kioski ja ohjelmaa.

Kaikki pääsyliput (paperinen tai elektroninen) vaihdetaan rannekkeiksi sisäänkäynnin luona olevassa rannekkeenvaihtopisteessä tai ennakkorannekkeenvaihtopisteessä. VIP-liput vaihdetaan passiksi ja rannekkeiksi check in -pisteellä. Festivaaliorganisaatio suositteleein vaihtamaan rannekkeet ennakkoon ennakkorannekkeenvaihtopisteessä, jolloin pääsy tapahtuma-alueelle sujuvoituu. Ranneke kiinnitetään suoraan asiakkaan käteen, joten sitä ei saa mukaansa irrallisena rannekkeenvaihtopisteistä, eikä toisen henkilön puolesta ei voi ranneketta noutaa. Ranneke on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle asiakkaalle. Rannekkeen haltijat voivat poistua festivaalialueelta ja palata sinne myöhemmin ranneketta portilla näyttämällä.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty. Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla ja teltoissa. Yhden tyhjän tai avaamattoman muovisen max. 0,5 l vesipullon tuominen alueelle on sallittu. Alueella on vesipisteitä, joista vesipulloa saa täytettyä. Vesipisteet on merkitty juomavesipiste tai vesipiste -kylteillä.

”Rockfest ei hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää, ahdistelua, asiatonta käytöstä tai epäasiallista kielenkäyttöä. Pyritään luomaan yhdessä turvallinen festivaali toisillemme, kunnioitetaan toisia rokkaajia ja rajoja ottaen jokainen vastuu omista teoistamme”, tapahtuman kotisivuilla kerrotaan.

Lisätietoa käytännön järjestelyistä löydät täältä.

Lisää luettavaa