Oletko rahoissasi? – Wu-Tang Clan huutokauppaa miljoonien arvoisen albuminsa ainoan painetun kappaleen

Pian järjestettävä huutokauppa on todennäköisesti ainoa mahdollisuus saada käsiinsä Once Upon a Time in Shaolin -albumi.

Once Upon a Time in Shaolin on albumi, jota ei löydy yhdenkään levykeräilijän hyllystä. Wu-Tang Clanin viime vuonna julkaisemaa levyä on painettu tasan yksi kappale, joka kulkee ainutlaatuisessa, käsin kaiverretussa uushopealaatikossa. Eikä kyseessä ole vain näyttävä paketti, vaan taidemuseoissakin esitelty levy sisältää ennen julkaisematonta materiaalia.

Yhtyeelle on luonnollisesti sadellut usean miljoonan tarjouksia uniikista levystä, mutta noin vain ei yhtye ole valmis albumista luopumaan. Nyt Rolling Stone kertoo kuitenkin, että levy tullaan huutokauppaamaan alkuvuodesta 2015 online-huutokauppa Paddle8:n kautta.

Lähtöhintaa ja tarkkaa myyntipäivää ei ole vielä paljastettu, mutta 28. tammikuuta järjestettävässä pressitilaisuudessa nämä varmasti selviävät. Se kuitenkin tiedetään, että kyseessä ei ole täysin avoin myyntitapahtuma. Huutokauppasivusto tulee tavalla tai toisella erottelemaan uskottavat ostajat pelkistä trollaajista ja itse myyntitapahtuma järjestetään yksityisesti vain niille, joilta varmasti löytyy massia hintavan levyn hankkimiseen.

Once Upon a Time in Shaolinille voisi odottaa aika tyyristä lähtöhintaa, sillä albumista on tarjottu yhtyeelle jopa viittä miljoonaa dollaria. Rolling Stonen mukaan sekä RZA että huutokauppasivusto suhtautuvat albumiin pikemminkin nykytaideteoksena kuin kaupallisena julkaisuna.

Once Upon a Time in Shaolinin sisällöstä tiedetään sen verran, että albumilla on kaikkiaan 31 raitaa, ja sillä vierailevat muun muassa Redman, Cher ja FC Barcelonan jalkapallopelaajat. Albumi on ollut tekeillä kuutisen vuotta ja tuotannosta vastaavat RZA ja Cilvaringz. Alla olevalta videolta voit kuulla 51:n sekunnin näytteen levyltä.

Wu-Tang Clan julkaisi loppuvuodesta myös toisen albumin, A Better Tomorrow, joka ilmestyi normaalisti kaikkien kuolevaisten saataville. Rumba julkaisi joulukuussa Wu-Tang Clanista premium-artikkelin, jonka pääset lukemaan tästä.

Lisää luettavaa