Olihan tämä ennustettavissa: Suomen suosituin räppäri tekee paluun

”Tuli mun sisällä palo aina vaan kovempaa. Mä aloin tajuta minkä aukon olin jättäny. Miten paljon mua tarvitaan. Tuli aika syntyä uudestaan.”

15.10.2018

Comeback – räpätessä roiskuu on kotimainen farssi, joka saa ensiesityksensä 30. tammikuuta Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.

Sakari Hokkasen kirjoittamasta ja ohjaamasta farssista kerrotaan tiedotteessa seuraavaa:

”Comeback – räpätessä roiskuu kertoo räppäri Biiffistä, joka valmistautuu loppuunmyytyyn paluukonserttiin Helsingin Olympiastadionilla. Tukijoukkoina kaupungin hienoimman hotellin, Campin, sviitissä Biiffillä on Suomi-räpin veteraani Mela sekä manageri Taina Kovanen. Comebackin paineet ovat valtavat ja Tainalla on täysi työ pitää räppärit keikkakunnossa. Farssimaiset juonenkäänteet saavat vauhtia, kun yli-innokas pikkolo paljastuu salakuvaajaksi, Biiffin mummo saapuu paikalle täysin väärään aikaan ja lopulta koko comeback on vaarassa.”

Hokkanen kertoo halunneensa uudistaa farssia teatterin lajityyppinä.

”Kirjoittamani näytelmän keskiössä on räppäri, joka edustaa melko kyseenalaisia arvoja. Äärimmilleen viety itsekeskeisyys, rahalla ja omaisuudella leveily, oman menestyksen hehkuttaminen, miehinen pullistelu ja naisten esineellistäminen ovat Biiffin musiikin ja imagon ydinainesta. Ne ovat myös keinoja, joilla hän yrittää pönkittää omaa perimmäistä epävarmuuttaan. Näytelmän maailmassa tämä egon pönkittäminen johtaa farssimaiseen lopputulokseen”, Hokkanen sanoo.

”Sanottakoon varmuuden vuoksi, että näytelmän hahmot ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ovat sattumanvaraisia. Käsikirjoittajana en voi sille mitään, jos nykyaika muistuttaa yhä enemmän satiirista farssia.”

Biiffin roolissa nähdään Peter Kanerva ja muissa rooleissa Minna KoskelaJanna RäsänenSauli Suonpää ja Eija Vilpas.

Lisätietoja ja lippuja löytyy kaupungiteatterin kotisivuilta.

Lisää luettavaa