”Olin täysin varma etten tee enää koskaan Ruudolf-nimellä musaa” – Asfalttisoturin uusi levy on täällä

Nyt lauletaan, eikä välitetä vastaanotosta.

Klaus Elfving

Ruudolf julkaisi uuden albumin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ootsä nähny musta unta -levyä alustettiin Lupaan itkee -singlellä ja Kulosaaren siltaan ilmestyneellä banderollilla.

”Kahdeksan vuotta on mennyt nopeasti ja kuitenkin niin moni asia esimerkiksi musiikkibisneksessä on muuttunut sinä aikana. Aika monta artistia on tullut ja mennyt ja musiikkitrendit on ehtineet vaihtua varmaan pari kertaa siinä välissä”, Ruudolf kertoo.

”Tähän kahdeksaan vuoteen mahtuu niin pitkiä ja raskaita aikoja, jolloin olin täysin varma etten tee enää koskaan Ruudolf-nimellä musaa.”

No onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Ootsä nähny musta unta -levyn tuotantopuolella Ruudolf on tehnyt yhteistyötä muun muassa Beni Blankkon, VG+:n ja Ercolan kanssa. Tyylillisesti räppi-Ruudolfia rakastaville on luvassa iso pala pureksittavaksi: nyt lauletaan alusta loppuun.

Leijonakuningas-laulu oli varmaan eka juttu mistä alkoi nousta hinku, että haluan mennä enemmän samaan suuntaan.”

”Viime vuonna päätin, ja uskalsin sanoa ääneen, että teen laululevyn vaikka en ole laulaja. Siihen pisteeseen pääseminen vaati vuosia ahdistumista ja tuskailua siitä, että mitä ’saan’ tehdä ja mitä en. Kuitenkin tykkään paljon laajemmin musiikista kuin mun oma katalogi antaa ymmärtää. Pitkään unelmoin että voisin tehdä country- tai housebiisin tai latinomusaa, en vaan tiennyt miten se ikinä olisi mahdollista ja mikä olisi vastaanotto.”

Vastaanottoa Ruudolf joutuu vielä odottelemaan, sulatellaanpa levyä ihan rauhassa. Vielä shoutoutit ennen play-napin painamista:

”Tämä on kaikille mun faneille, niille jotka vielä vuosien jälkeen tuli kuuntelemaan Doupeimmat jumala seivaa, niille jotka kävi katsomassa mun saman keikan kerta toisensa jälkeen. Niille jotka ei välittäneet vaikka olin itsekseni väsyneenä läppärin kanssa lavalla samoilla läpillä. Niille jotka uskoi tähän. Nyt mä tein teille niitä uusia biisejä. Tiedän että olette odottaneet mua täällä koko tämän ajan. Mulla vaan kesti itsellä hetki päästä tänne.”

Kuuntele Ruudolfin Ootsä nähny musta unta alta.