”Olkoon Voima kanssasi, Jon” – Bon Jovi käännytti kantribändin Jedi-ritareiksi

John Francis Bongiovi on kieltämättä hieno mies ja varmasti kova valomiekkailemaan.

Kuva: Mercury / Jodan Photoshop

Texasin country-yhtye Big and Rich kirjoitteli yhdessä märällä liukkaiden Bon Jovi -miesten Jonin ja kitaristi Richie Samboran kanssa biisejä uudelle levylleen, jonka äänittelysessioissa albumin potentiaalisimmaksi nimeksi valikoitui Bongiovin itsenssä läpällä heittämä sana Hillbilly Jedis.

Kun Big & Rich sitten halusi käyttää kyseistä nimeä levylleen, tulikin levy-yhtiöltä suru-uutinen, että Jedi-sanaa ei saa käyttää, koska sen omistaa Star Warsien isukki itse eli Mr. George Lucas.

Country-poikamme lannistuivat. Minkä nimen me nyt keksisimme albumille? Mikä voisi muka olla parempi kuin Hillbilly Jedis?

Vielä ei ollut kuitenkaan tullut aika masentua, sillä apuun käräytti New Jerseyn Obi-Wan Kenobi itse eli Jon Bon Jovi.

Jon pirautti nimittäin suoraan kaverilleen Georgelle Marokkoon ja kysäisi, saisivatko Big & Rich käyttää nimeä Hillbilly Jedis.

Siitä vaan, sanoi George, mutta ohjeisti isällisesti, että Jedi-sanan perään ei tule s-kirjainta, sillä sana on itsessään sekä yksikkö että monikko.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Big & Rich saavat nimetä albuminsa Hillbilly Jediksi. Kiitos Jon Bon Jovi. Kiitos George Lucas.