”On aika kääntää asetelma tähän päivään” – Paleface teki lastenlauluklassikosta aikuisten version

Biisi toimii Valio Oltermannin jokavuotisen liikenneturvakampanjan tunnuskappaleena.

06.08.2023

Suomiräpin pitkän linjan tekijä ja perheenisänäkin kunnostautunut Paleface päivitti Georg Malmsténin ja Helena Eevan Lasten liikennelaulun tähän päivään. Kappale muuttui aikuisten liikennelauluksi, jossa vastuu liikenneturvallisuudesta siirretään lapsilta kuljettajille.

”Lasten liikennelaulu on kaikille tuttu klassikko, mutta kun sen sanoja tarkastelee tarkemmin, siinä vastuu turvallisuudesta on vieritetty lapselle. 1950-luvulla ajateltiin toisella tavalla kuin nyt. On siis aika kääntää asetelma tähän päivään ja siirtää vastuu niille, joille se ensisijaisesti kuuluu eli aikuisille kuljettajille”, Paleface eli Karri Miettinen kommentoi.

Uusi versio liittyy olennaisesti Valio Oltermannin jokavuotiseen, koulun aloitukseen ajoittuvaan liikennekampanjaan. Kampanjalla halutaan herätellä keskustelua aikuisten kuljettajien vastuusta.

”Paleface on suomalaisen rap-musiikin legenda, joka on pitkän uransa ajan käsitellyt biiseissään yhteiskunnan epäkohtia. Hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti nuoret sekä vähemmistöt, ja hän on 8- ja 12-vuotiaiden tyttöjen isä. On vaikea löytää sopivampaa keskustelunherättäjää yhteiselle asiallemme. Musiikilla on voima herättää tunteita ja muokata jopa yhteiskunnallista liikehdintää. Virittämällä keskustelua vastuusta, voi liikennekäyttäytymisessä tapahtua muutosta”, markkinointipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa