One Directionista tutun Harry Stylesin uudella albumilla kuullaan kitaraballadeja, r&b-grooveja ja synapoppia – taustajoukoissa Ed Sheeranin luottomiksaaja ja Adelen menestyslevyjen masteroija

Harry's Houselta lohkaistiin ennakkoon vain yksi single, mutta se nousi päivässä Spotifyn striimatuimmaksi kappaleeksi Yhdysvalloissa.

2010-luvun alussa villineestä One Direction -poikabändistä tunnettu laulaja Harry Styles on julkaissut kolmannen albuminsa. Artistilta on ilmestynyt aiemmin kaksi sooloalbumia: eponyymi debyytti vuonna 2017 ja Fine Line joulukuussa 2019. Jälkimmäinen nousi Billboard 200 -listan kärkipaikalle ja Suomessakin listan sijalle viisi.

Uuden albumin nimi Harry’s House lienee viittaus Joni Mitchellin samannimiseen kappaleeseen vuodelta 1975. Styles on tunnustautunut laulaja-kitaristin faniksi ja jopa coveroinut tämän tuotantoa. Mitchell puolestaan antoi siunauksensa albumin nimelle, kun se julkistettiin maaliskuussa.

Grammy-palkittu Styles on merkitty albumin jokaisen kolmentoista kappaleen tekijäksi, mutta mukana on myös runsaasti muita nimiä kuten miehen kanssa entuudestaan työskennelleet Kid Harpoon, Tyler Johnson ja Amy Allen. Daydreaming-kappaleen kirjoittajiin lukeutuvat muun muassa r&b-yhtye The Brohers Johnsonista tutut Louis ja Valerie Johnson.

Harry’s Housen on masteroinut palkittu, muun muassa Adelen, Lady Gagan ja Katy Perryn kanssa työskennellyt Randy Merrill. Miksauksesta vastasi niin ikään lukuisia Grammy-palkintoja ja ehdokkuuksia napannut Mark ”Spike” Stent, jonka työnäytteisiin kuuluvat esimerkiksi monet Ed Sheeranin, Madonnan ja Florence + The Machinen albumit.

Levyltä julkaistiin etukäteen vain yksi single, As It Was, mutta se nousi Yhdysvalloissa Spotifyn historian striimatuimmaksi kappaleeksi yhden päivän aikana. Muun muassa kitaraballadeja, r&b-grooveja ja synapoppia sisältävää albumia kuvaillaan Stylesin seikkailunhailuisimmaksi, tunteikkaimmaksi ja intiimeimmäksi julkaisuksi tähän mennessä. Useista arvioista yhteenvetoja kokoava Metacritic on antanut levyn arvosanaksi 82/100, musiikkijulkaisu American Songwriter 4,5/5 ja brittilehti The Guardian 4/5.

Styles aloittaa mittavan maailmankiertueen ensi viikon tiistaina Lontoon O2 Academystä. Aivan näille leveysasteille artisti ei saavu, mutta mikäli miehen mielii nähdä livenä, voi lähteä reissulle vaikkapa Tukholman Tele2-areenalle 29. kesäkuuta tai Oslon Telenor-areenalle 1. heinäkuuta.

Kuuntele levy alta!

YouTube video

Lisää luettavaa