Onko ollut ikävä Megaphone Statea? Thelo Ekow eli Jesse Markin debytoi soolona

Räppäri laajensi ilmaisuaan.

Kai Kuusisto

The Megaphone Staten mainiosta Ghost-albumista on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta. ”Viljakkalan kuningas”, räppäri Thelo Ekow on työstänyt kaikki nämä vuodet sooloprojektiaan, jonka hedelmistä pääsemme nauttimaan nyt.

Megaphone Staten kaltaista 90-luvun itärannikkosoundille kumartavaa hiphopia on kuitenkin turha odottaa. Taitelijanimensä hylännyt, oikealla nimellään esiintyvä Jesse Markin on laajentanut ilmaisuaan räppäyksestä lauluun ja musiikillisesti mennään kohti indiepopia.

”Halusin lähestyä vakavia aiheita rehellisillä tulkinnoilla. Aiheita, jotka koskettavat minua päivittäin, kuten rakkaus, muukalaisviha, toivo, rahanhimo, veljeys tai yksinäisyys. Myös omien rajojen rikkominen on toiminut yhtenä kantavana voimana tässä projektissa, jota olen työstänyt melkein neljä vuotta. Rakastan musiikkia ja toivon että se kuuluu”, Markin kommentoi.

Markinin debyyttijulkaisu on kappaleet Blood ja Will Shoot sisältävä tuplasingle.

”Halusin Bloodilla tuoda ilmi faktan, että ihmisinä meillä on enemmän asioita jotka yhdistävät meitä kuin erottavat meitä. Halu olla osa jotain isompaa kokonaisuutta on meissä kaikissa. Musiikillisesti halusin myös viestiä, että kaikki ovat ilmaisultaan vapaita, kenenkään ei tarvitse jäädä mihinkään lokeroon. Pitää seurata omaa ääntä ja olla valmis uhrauksille.”

”Will Shoot kertoo puolestaan voimattomuuden tunteesta maailman edessä, asia jonka kanssa olen taistellut pitkään. Voimattomuus turhauttaa, mutta Will Shootin myötä koen, että olen saanut nuo tunteet purettua sanoiksi. Riisuttu lähestymistapa aiheeseen tuntui ainoalta vaihtoehdolta kappaleelle, jossa tunteet tuodaan kosketusetäisyydelle.”

Kuuntele biisit alta.