Onko ollut ikävä Reginaa? Kuopatun indieyhtyeen 17 vuoden takainen kulttiklassikko julkaistiin vihdoin virallisesti

Salakuvaaja-demo löytyy nyt suoratoistopalveluista.

11.01.2020

Regina kuopattiin lopullisesti vuonna 2017 Iisa Pajulan ja Mikko Pykärin avioeron myötä. Yhtye jätti jälkeensä neljä albumillista korkeatasoista elektronista indiepopia ja sitä verrattiin Pitchforkissa muun muassa Stereolabiin. Reginan haippi alkoi jo tosin ennen esikoisalbumia Katso maisemaa (2005).

Regina julkaisi 2000-luvun alussa muutaman demobiisin kotisivuillaan ja sai välittömästi aikaan pöhinää. Yksi näistä kappaleista oli Salakuvaaja, joka ei koskaan päätynyt millekään viralliselle julkaisulle.

”Mikko Pykärin ja Iisa Pajulan aikaansaannokset huomattiin myös muun muassa Rumbassa, ja sana loistavasta uudesta bändistä alkoi kiiriä. Kun Salakuvaaja ilmestyi, Regina ei ollut tehnyt vielä yhtään keikkaa. Bändin vetovoima oli kuitenkin niin suuri, että Next Big Thing kiinnitti yhtyeen rosteriinsa heti ensimmäisen esiintymisen jälkeen”, Antti Granlund kirjoitti Nuorgam-verkkomediassa julkaistussa artikkelissa, jossa hän listaa suomi-indien legendaarisia demoja.

Iisan ja Pykärin soolourissa riittää seurattavaa, joten voisi sanoa tämän tulleen täysin puskista: Reginan Facebook-sivulla kerrotaan ytimekkäästi, että Salakuvaaja on nyt julkaistu virallisesti. Se löytyy esimerkiksi Spotifysta. 17 vuoden takaisiin indietunnelmiin:

Lisää luettavaa